Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Αποκάλυψη Χρ. Σπίρτζη: / Αποκάλυψη Χρ. Σπίρτζη: Πλαστά εισιτήρια από την εταιρεία που έκανε τον διαγωνισμό για τα εισιτήρια!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκάλυψη Χρ. Σπίρτζη: / Αποκάλυψη Χρ. Σπίρτζη: Πλαστά εισιτήρια από την εταιρεία που έκανε τον διαγωνισμό για τα εισιτήρια!

Από το 2012 υπήρχαν πορίσματα για πλαστά εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά η διοίκηση Παπαθανάση, που είχε διορίσει η Ν.Δ., δεν έκανε τίποτα, αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Κατήγγειλε ακόμη ότι "πιάστηκε εργοστάσιο που τύπωνε και πλαστά εισιτήρια, αλλά και κανονικά πλαστά εισιτήρια με διπλούς αριθμούς. Μάλιστα, ήταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει τον διαγωνισμό των εισιτηρίων σε συνεργασία με εργοστάσιο στο εξωτερικό"!

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στην πρόσφατη αποκάλυψη κυκλώματος πλαστών εισιτηρίων στο μετρό με τη συνέργεια εργαζόμενων και ρώτησε πόση ήταν η ζημία και αν απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι. Ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε ότι απολύθηκαν τρεις υπάλληλοι, ότι η έρευνα συνεχίζεται και επεκτείνεται και στα προηγούμενα χρόνια, γιατί "ήταν ένα κόλπο που γινόταν αρκετά χρόνια". Η ζημία, σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας, που έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη, ήταν μόνο για το 2015 1.150.000 ευρώ και αυτό το ποσό αφορά μόνο τα ταμεία του μετρό σε σχέση με τα επιστρεφόμενα εισιτήρια. Δεν περιλαμβάνει τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, τους σταθμούς του μετρό ούτε τα προηγούμενα χρόνια.

"Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα είναι μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που χανόντουσαν από τέτοια κυκλώματα και από τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων και ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει αν αυτά τα κυκλώματα είχαν σχέση μεταξύ τους" επισήμανε ο Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχουν δύο εκθέσεις εσωτερικού ελέγχου, η μία είναι του 2012 και η άλλη του Μαρτίου του 2014, που διαπιστώνουν το πρόβλημα και τις ελλείψεις στη διαδικασία. "Αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Από το 2012 είχε ξεκινήσει αυτή η ιστορία και δεν γινόταν τίποτα" επισήμανε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι "τα κυκλώματα έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο στις αστικές συγκοινωνίες από ό,τι η εισιτηριοδιαφυγή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL