Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Παρέμβαση του Πρ. Παυλόπουλου εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων: / Πρ. Παυλόπουλος: "Οι ευρωπαϊκοι λαοί καλούνται να αποδείξουν τι Ευρώπη θέλουμε"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση του Πρ. Παυλόπουλου εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων: / Πρ. Παυλόπουλος: "Οι ευρωπαϊκοι λαοί καλούνται να αποδείξουν τι Ευρώπη θέλουμε"

Την κρισιμότητα του τρέχοντος έτους για την πορεία της Ευρώπης υπογράμμισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για τα 65 χρόνια παρουσίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα.

“Οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται μέσα από εσωτερικές εκλογές να αποδείξουν τι ακριβώς θέλουν από την Ευρώπη, πώς εννοούμε την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ταυτότητά της” υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας το 2017 ως “κρίσιμο έτος για την πορεία της Ευρώπης”. “Παρά την κρίση, η Ελλάδα τον άνθρωπο θα τον υπερασπιστεί και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την κληρονομιά τής Ευρώπης. Αποδεικνύουμε στους εταίρους μας ότι, πέρα από τις άλλες υποχρεώσεις μας, δίνουμε βαρύτητα σε εκείνο το χρέος που είναι υπαρξιακό για την πορεία της Ευρώπης” συνέχισε ο πρώτος πολίτης, ενώ ανέπτυξε τις δύο κρίσιμες προκλήσεις με τις οποίες, όπως είπε, βρίσκονται αντιμέτωποι “τα Ηνωμένα Έθνη, ο ΔΟΜ, η Ελλάδα, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος”. Ως πρώτη πρόκληση ανέφερε το προσφυγικό, τονίζοντας ότι “είναι αποτέλεσμα ευθυνών και οι ευθύνες της Δύσης είναι τεράστιες. Είναι αποτέλεσμα του πολέμου, τον οποίο εμείς ανεχτήκαμε, αν δεν τον προκαλέσαμε, και ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό”. Δεύτερη πρόκληση χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση, υπογραμμίζοντας ότι η αιτία της είναι “οι τεράστιες ανισότητες που διευρύνονται μεταξύ πλούσιων και φτωχών λαών”.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας και ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας Δαν. Εσδράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL