Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Παραδόθηκε λίστα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής / Στον Άδωνι Γεωργιάδη αποδίδονται 23 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδόθηκε λίστα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής / Στον Άδωνι Γεωργιάδη αποδίδονται 23 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Κατάλογος με 23 διορισμούς που φέρεται ότι έγιναν από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάσθηκε χθες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η λίστα με τους διορισμούς δόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συζήτησε χθες, και στη συνέχεια απέρριψε διαρρήδην, το αίτημα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. να κατηγορηθεί ο Π. Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή για τη μήνυση ήταν η καταγγελία του Π. Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής πως όταν ο Άδ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας έστελνε εκείνος και η σύζυγός του "ραβασάκια" στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να γίνουν διορισμοί.

Ο φάκελος με τους διορισμούς Γεωργιάδη βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη Δικαιοσύνη, όπως είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Π. Πολάκης, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του επειδή η μεν καταγγελία για διορισμούς κρατείται ένα έτος, η δε μήνυση για την αποκάλυψη των διορισμών απεστάλη τάχιστα στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζομένων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του. Συγκεκριμένα, από τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφονται στο έγγραφο:

* Ένας (1) είχε δίπλα το όνομα της συζύγου του Άδ. Γεωργιάδη Ευγενίας Μανωλίδου.

* Πέντε (5) είχαν το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη.

* Δεκαεπτά (17) το όνομα Θεοδωράτος που αντιστοιχεί στο όνομα του τότε συμβούλου του Γιάννη Θεοδωράτου.

Κόλαφος από την Επιστημονική Υπηρεσία στη μεθόδευση Γεωργιάδη

Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων τη μήνυση του Άδ. Γεωργιάδη κατά του Π. Πολάκη. Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας ήταν κόλαφος για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Επισημαίνεται ότι τεχνηέντως ο Άδ. Γεωργιάδης κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή και όχι κατά του υπουργού, ώστε να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών που προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Όμως η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκε ότι η μήνυση αφορά τον υπουργό και όχι τον βουλευτή. Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας (με εξαίρεση μόνο τη Ν.Δ.) αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL