Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Στ. Κοντονής: Η Δικαιοσύνη να μην αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά τους Σώρρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής: Η Δικαιοσύνη να μην αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά τους Σώρρα

“Οι εισαγγελείς πρέπει να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα στις υποθέσεις τύπου Σώρρα”, ήταν το χθεσινό μήνυμα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προς τους δικαστικούς λειτουργούς. "Παρόμοιες υποθέσεις να μην αντιμετωπίζονται με ένα γραφειοκρατικό τρόπο" συνέστησε απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Ο Στ. Κοντονής ανέφερε ότι έχουν σχηματιστεί και εξετάζονται από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τέσσερις ποινικές δικογραφίες κατά του Αρτ. Σώρρα. Υπενθύμισε ακόμη ότι μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης "ήδη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση εναντίον μίας απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών η οποία προχωρούσε σε παρεμπίπτουσες κρίσεις πως έχει αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος κύριος Σώρρας έχει πληρεξούσιο και διαχειρίζεται ένα fund 600 δισ. δολαρίων". Και έσπευσε να προσθέσει ότι "η άμεση ανταπόκριση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μάς ικανοποιεί, όπως και οι άμεσες κινήσεις που έγιναν για την υπόθεση Nonartis".

"Η κοινωνία δεν πρέπει να είναι θύμα και πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα", τόνισε ο Χρ. Καραγιαννίδης σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο "ο κάθε απατεώνας αλμπάνης μπορεί να λέει το παραμύθι του". "Δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να περιμένει μηνυτήριες αναφορές όταν μπροστά στα μάτια μας βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Καθήκον των εισαγγελέων είναι να κινηθούν αυτεπάγγελτα και να στηλιτεύσουν αυτές τις συμπεριφορές", συμφώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Δύο χρόνια η Δ.Ν. δεν έκανε τίποτε. Εμείς χρειαστήκαμε 12 ώρες"

Παράλληλα ο Στ. Κοντονής κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι η επίμαχη απόφαση που "δικαιώνει" τον Αρτ. Σώρρα εκδόθηκε το 2013 και "δεν απασχόλησε τη Ν.Δ.", παρά το ότι "αφορούσε και σημαίνον στέλεχός της". "Επί δύο χρόνια υπήρχε η απόφαση και κανένα κυβερνητικό στέλεχος της Ν.Δ. δεν έκανε αυτό που έπρεπε", ενώ "εμείς ότι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε σε 12 ώρες και η Ν.Δ. επί δύο χρόνια δεν είχε καταλάβει τι συνέπειες είχε για την ελληνική κοινωνία αυτή η απαράδεκτη απόφαση", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Χρ. Καραγιαννίδης επεσήμανε τον ρατσιστικό και εθνικιστικό λόγο του Αρτ. Σώρρα, ειδικά κατά των παραολυμπιονικών. "Όταν καλλιεργείται επί πολλά έτη στην τρισχιλιετή μας Ιστορία ότι είμαστε έθνος ανάδελφο, ότι ως γενιά, ως εθνότητα, ως εθνική ομάδα είμαστε μοναδικοί στον κόσμο, τότε δίνουμε πρόσφορο έδαφος σε ανθρώπους σαν τον Σώρρα να λένε σε βίντεο, και να το παρακολουθεί ο κόσμος από κάτω χωρίς να του κάνει ούτε μια ερώτηση, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος καμπυλώνει τον χρόνο και μπορεί να κερδίζει 11 μάχες ταυτόχρονα", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι "ο Σώρρας έχει αποκτήσει πολιτικό υπόβαθρο και είναι λυπηρό να μην σηκώνεται όλη η κοινωνία να τον πάρει με τις πέτρες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL