Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Στο 5% έχει φτάσει το φαινόμενο / Γ. Σταθάκης: Σε ρύθμιση της ΔΕΗ και όσοι έκαναν ρευματοκλοπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο 5% έχει φτάσει το φαινόμενο / Γ. Σταθάκης: Σε ρύθμιση της ΔΕΗ και όσοι έκαναν ρευματοκλοπή

Παρά την ένταση του φαινομένου της ρευματοκλοπής, η ΔΕΗ θα εντάσσει τους καταναλωτές σε ρύθμιση, αλλά με διαφορετικούς όρους σε σχέση με τους υπόλοιπους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

"Η ΔΕΗ προσφέρει το πακέτο ρυθμίσεων και γι’ αυτούς που έχουν υποπέσει στη ρευματοκλοπή" είπε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου και πρόσθεσε ότι "προφανώς οι ρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι εξίσου ευνοϊκές με αυτές των ανθρώπων που είχαν αδυναμία πληρωμής και οι οποίες εντάσσονται σε ένα λίγο πιο ευνοϊκό σύστημα ρυθμίσεων".

Όσον αφορά τη ρευματοκλοπή ο Γ. Σταθάκης επεσήμανε ότι "συνιστά μία αγωνία και για τη ΔΕΗ και για το περιβάλλον ότι η ρευματοκλοπή είναι στο 5%. Είναι πολύ υψηλός ο συντελεστής". "Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η οικονομική πίεση μπορεί να οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, αλλά δεν δικαιολογεί, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και με δεδομένο όλο το θεσμικό πλαίσιο, την προσφυγή στη ρευματοκλοπή" υπογράμμισε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL