Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Επιτροπή Δεοντολογίας: / Επιτροπή Δεοντολογίας: Αναβολή για την ασυλία της Ελ. Αυλωνίτου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή Δεοντολογίας: / Επιτροπή Δεοντολογίας: Αναβολή για την ασυλία της Ελ. Αυλωνίτου

Εντυπώσεις προσπάθησε να δημιουργήσει η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου. Η βουλευτής κατηγορείται από τον πρ. διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών του ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο για πρόκληση σωματικής βλάβης από ξυλοδαρμό το 2012, όταν δεν ήταν βουλευτής και εργαζόταν στο ΟΑΚΑ. Η Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πρόταση του βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου, αποφάσισε την περαιτέρω διερεύνηση ώστε να εξακριβωθεί αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα στη μήνυση.

Ωστόσο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν, υπήρξαν αντεγκλήσεις και η συνεδρίαση μέσα σε αυτό το κλίμα κράτησε σχεδόν δύο ώρες! Η Ελ. Αυλωνίτου είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία διότι η μήνυση έγινε με πολιτικά κριτήρια και ενημέρωσε πως και η ίδια έχει μηνύσει τον Στ. Χάντζο και σήμερα θα διεξαχθεί η δίκη. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απάντησαν ότι ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να αρθεί η ασυλία της, καθώς υπάρχει θέμα ισονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελ. Αυλωνίτου είχε ασκήσει δημόσια κριτική στα κακώς κείμενα της διοίκησης Χάντζου, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της διοίκησης. Η μήνυση προέκυψε ύστερα από αντεγκλήσεις κατά τη διάρκεια ελέγχου του Στ. Χάντζου στο γραφείο της Ελ. Αυλωνίτου, καθώς ο πρώτος ισχυριζόταν ότι απουσίαζε από την εργασία της. Ο Στ. Χάντζος ισχυρίσθηκε ότι υπέστη "άγριο ξυλοδαρμό" από την Ελ. Αυλωνίτου, ότι τον τραυμάτισε "με τα νύχια της" και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης και παροδική απώλεια μνήμης. Η Ελ. Αυλωνίτου πήγε στο αυτόφωρο και κατέθεσε και εκείνη μήνυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL