Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για το πρώτο κύμα της εξόρμησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για το πρώτο κύμα της εξόρμησης

Με ικανοποίηση αποτιμούν στην Κουμουνδούρου το πρώτο κύμα της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης το περασμένο σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 20 περιοδείες από υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη, με τις αντίστοιχες κεντρικές ανοιχτές εκδηλώσεις να συγκεντρώνουν από 150 έως και 450 άτομα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει συγκεντρώσει το οργανωτικό του κόμματος. Στελέχη της Κουμουνδούρου επισήμαναν στην “Αυγή” ότι ο κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις περιοδείες, ιδιαίτερα τις πλευρές εκείνες που αφορούν ειδικά και τοπικά θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα. Δεν υπήρξαν παρά λίγες ατομικές διαμαρτυρίες, οι οποίες δεν δημιούργησαν προβλήματα.

Μετάθεση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν έως το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει δέκα από αυτές (την Πέμπτη ο Ν. Βούτσης μιλά στην πλατεία Αμερικής) και πιθανόν να αυξηθούν (βλέπε αυριανό φύλλο για αναλυτικό πρόγραμμα).

Η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (όπως έγραψε η “Αυγή” της Κυριακής), διότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν το επιτρέπει. Πιθανότατα, το σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου να γίνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Άρα, η κεντρική εκδήλωση ίσως να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Προβληματισμός για τη συμμετοχή στη Ν.Ε.

Αυτήν την περίοδο γίνονται και οι συνδιασκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. Με το βήμα αυτό ολοκληρώνεται η ανασυγκρότηση των οργάνων του κόμματος. Να σημειωθεί ότι, με τη διάσπαση του καλοκαιριού του 2015, είχε αποχωρήσει το 35% των μελών των Ν.Ε.

Ήδη έχουν γίνει 44 συνδιασκέψεις από τις 68 (επτά από τις υπόλοιπες δεν θα συγκαλέσουν συνδιασκέψεις διότι τις είχαν κάνει πρόσφατα). Μολονότι καταγράφεται αρκετά ενωτικό κλίμα στις συνεδριάσεις, χωρίς σχεδόν καθόλου αντιπαραθέσεις τάσεων, η συμμετοχή στις σχετικές συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών δεν κρίνεται ικανοποιητική, γιατί κυμαίνεται κατά μέσο όρο λίγο πάνω από το 40% (αν και υπάρχουν αρκετά μεγάλες αποκλίσεις). Μια εξήγηση που δίνεται για τη χαμηλή συμμετοχή είναι το ότι η ζωή στις κομματικές οργανώσεις είναι “μουδιασμένη” λόγω της εκκρεμότητας της διαπραγμάτευσης και του τρομοκρατικού κλίματος που παρουσιάζουν για αυτήν τα συστημικά μέσα.

Ολομέλεια του τμήματος Υγείας

Το Σάββατο έγινε η πανελλαδική ολομέλεια του Τμήματος Υγείας με τη συμμετοχή πάνω από 300 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, διοικητών υγειονομικών περιφερειών, προέδρων οργανισμών και φορέων, διοικητών και μελών Δ.Σ. νοσοκομείων, του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνου Ρήγα και της υπεύθυνης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας για την Υγεία Έφης Καλαμαρά.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν τα σημαντικά βήματα βελτίωσης που παρατηρούνται στον τομέα της Υγείας, ο σχεδιασμός της εμβληματικού χαρακτήρα μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL