Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δ. Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών

Υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ εκφράζει την πεποίθησή του, ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος. Οι πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις υπάρχουν, και οι διαβουλεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι έντονες», υπογραμμίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις και εργαζόμαστε για την επίτευξη ασυμφωνίας. Μπορούμε να αποδεχθούμε υπό προϋποθέσεις την παράταση του αυτόματου δημοσιονομικού διορθωτή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτό είναι κάτι που κατανοούν όλες οι πλευρές εκτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ, ο Δ. Τζανακόπουλος, αναφέρει ότι το Ταμείο «συνεχίζει να μην ξεκαθαρίζει τη θέση του και να κρατά μια αμφίσημη στάση. Αποτέλεσμα είναι διαρκώς να κωλυσιεργεί και να προκαλεί ζημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL