Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Κ. Παπανάτσιου: / Κ. Παπανάτσιου: Άρχισε διαδικασία μείωσης της προμήθειας POS
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: / Κ. Παπανάτσιου: Άρχισε διαδικασία μείωσης της προμήθειας POS

Προσπάθεια να μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών για τα POS καταβάλλει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Παράλληλα ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει το κυνήγι των εταιρειών που έχουν POS με έδρα χώρες του εξωτερικού (Βουλγαρία κ.α.).

"Θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με τις τράπεζες. Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία, προκειμένου να χαμηλώσουν οι προμήθειες όσο γίνεται περισσότερο", είπε η υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ υπενθύμισε ότι η συνολική προμήθεια "είχε ξεκινήσει με 2%-2,5% και αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαμηλότερη από το 1%".

Για τους ελέγχους η Κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε ότι, "σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, ελέγχεται το πελατολόγιο εταιρείας, η οποία εντοπίστηκε ότι προμήθευε ελληνικές επιχειρήσεις με συσκευές POS που εκκαθάριζαν συναλλαγές πληρωμών σε αλλοδαπή τράπεζα".

"Τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων αυτών διασταυρώθηκαν με τα στοιχεία TAXIS, προκειμένου να επιλεγούν υποθέσεις για περαιτέρω έλεγχο", πρόσθεσε και επεσήμανε ότι διενεργείται έλεγχος και στο πελατολόγιο επιχειρήσεων οι οποίες έχουν προμηθευτεί μηχανάκια POS που εκκαθάριζαν συναλλαγές εκτός Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL