Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Βήχει ο Θέμος, κρυολογεί το ΠΑΣΟΚ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βήχει ο Θέμος, κρυολογεί το ΠΑΣΟΚ...

Κι όμως, υπάρχει κόμμα που ενοχλήθηκε γιατί στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ γίνεται υπόμνηση της υπόθεσης με την προέλευση των 5 εκατ. ευρώ του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη! Το κόμμα αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, που μέσω του Ανδρέα Λοβέρδου ισχυρίστηκε ότι "γράφονται απ' έξω". Την ίδια στάση υποχρεώθηκε να ακολουθήσει και η Ν.Δ. με τον Δημήτρη Σταμάτη, αλλά σε εμφανώς πολύ πιο χαμηλούς τόνους…

Η αποκάλυψη της "Αυγής" στο πόρισμα

Η πορισματική αναφορά που ενόχλησε το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: "Σοβαρή έρευνα σε βάθος χρειάζεται επίσης για την προέλευση του ποσού των 4.973.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή Αναστασιάδη. Ανεξάρτητα της μέχρι σήμερα καταλήξεως των σχετικών ερευνών, η ενώπιον της Επιτροπής απερίφραστη δήλωσή του ότι το ποσό αυτό δεν προήλθε από πώληση μετοχών στον Λασκαρίδη, ενώ -όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα η εφημερίδα “Αυγή” και ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας- είχε δηλώσει τα αντίθετα ενώπιον των διωκτικών αρχών, συνιστά αντίφαση που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω, δηλαδή να ερευνηθεί πότε έλεγε την αλήθεια, ενώπιον της Επιτροπής ή ενώπιον των διωκτικών αρχών".

Ο Ανδ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι στο αρχικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ που εστάλη στα κόμματα την περασμένη Δευτέρα δεν υπήρχε αυτή η παράγραφος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης του απάντησε ότι ήταν στο κείμενο "από την Παρασκευή".

"Έτσι δεν παίζουμε καλά. Παίζουμε περίεργα. Κάνουμε κομπίνες" υποστήριξε ο Ανδ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι "όλα αυτά τα γραφόμενα είναι απόπειρες εκδίκησης, επιχειρείτε να επενδύσετε με νομικό μανδύα τις πολιτικές σας αντιπαραθέσεις με τρόπο αντικοινοβουλευτικό και αντιθεσμικό".

"Την Παρασκευή δεν παρουσιάσαμε λεπτομέρειες για κανέναν εκδότη. Τόσο πολύ τον ενόχλησε για τον Αναστασιάδη;" ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Θεοφύλακτος, κάνοντας λόγο για "προσβολή" εκ μέρους του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

"Μας προσβάλλει όταν μας λένε ότι είμαστε εκτός ηθικής, ειδικά όταν αυτό το λέει ο Ανδ. Λοβέρδος. Να θυμηθεί πως, αν ήταν επιμελής, θα το είχε δει από την Παρασκευή" τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL