Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Έως και 750.000 τηλεθεατές την ημέρα, στόχος οι 1,2 εκατ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έως και 750.000 τηλεθεατές την ημέρα, στόχος οι 1,2 εκατ.

Διαρκώς αυξανόμενη είναι η τηλεθέαση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής από τον διευθυντή του σταθμού Κώστα Χαλβατζάκη. Η απήχηση του σταθμού μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει και το 1,2 εκατ. τηλεθεατές, ενώ σήμερα φτάνει έως τους 750.000.

Με δεδομένες τις επιφυλάξεις για τις μετρήσεις τηλεθέασης, αλλά και το κατά πόσον είναι το ζητούμενο για το Κανάλι της Βουλής, φαίνεται ότι αυξάνει η διείσδυση του σταθμού στον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με μετρήσεις, η ημερήσια κάλυψη, δηλαδή η επιλογή του προγράμματος του σταθμού από πολίτες, για τουλάχιστον ένα λεπτό, μπορεί να φθάσει έως και 1.200.000 τηλεθεατές. Σήμερα κατά μέσο όρο, σε ημέρες με κοινοβουλευτικό έργο, με περιορισμένο το άλλο ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, η ημερήσια κάλυψη κυμαίνεται ή ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις τους 750.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετρήσεων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η διείσδυση, όταν μεταδίδονται προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συζητήσεις βαρύνουσας σημασίας στην Ολομέλεια, αλλά και συνεδριάσεις επιτροπών, όπως η Εξεταστική. Όμως το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η εμβέλεια του σταθμού είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς η εικόνα του αναμεταδίδεται από την ΕΡΤ από άλλα κανάλια και όλους τους μεγάλους ιστότοπους, με εκατοντάδες χιλιάδες αποδέκτες.

Εργάζονται 93 άτομα

Σε αντίθεση με την τηλεθέαση, μειούμενες βαίνουν οι δαπάνες, λόγω της στοχευμένης διαχείρισης και των διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές περιεχομένου και τεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. υπήρξαν εκπτώσεις έως και 25% με τις εταιρείες παραγωγής και διανομής ξένου προγράμματος). Το 2016 οι δαπάνες ανήλθαν σε 795.289,83 ευρώ έναντι προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ. Και για το 2017 ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2016, ανερχόμενος σε 1.300.000 ευρώ.

Οι στόχοι για τον σταθμό είναι:

Α. Εμπλουτισμός του προγράμματος με έμφαση στην ελληνική παραγωγή.

Β. Περαιτέρω αξιολόγηση του προγράμματος και ενδεχόμενος αναπροσανατολισμός περιεχομένου, όπου χρειαστεί.

Γ. Ανάπτυξη συνεργειών με φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Δ. Περαιτέρω διερεύνηση για την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο και Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ήδη ενισχύθηκε το ενημερωτικό πρόγραμμα και με καθημερινή εκπομπή, ενώ περιλαμβάνονται ποιοτικές τηλεοπτικές παραγωγές, ξένες σειρές και ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ, μουσικές εκπομπές (σπουδαίες συναυλίες, όπερα και μπαλέτο), βραβευμένες κινηματογραφικές ταινίες και πολλές εκπομπές εσωτερικής παραγωγής, κοινοβουλευτικού, πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι στον σταθμό, που πλέον μπορεί να εκπέμπει και σε σήμα υψηλής ευκρίνειας (ΗighDefinition), εργάζονται 93 άτομα (14 δημοσιογράφοι). Πάντως, στο αρχείο ανθρώπινου δυναμικού του σταθμού έχουν καταγραφεί 133 εργαζόμενοι, 39 εκ των οποίων είχαν προσληφθεί κατά το παρελθόν και σήμερα εμφανίζονται να απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL