Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Eυκαιρίες εκλογών ψάχνει η Ν.Δ. στο ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eυκαιρίες εκλογών ψάχνει η Ν.Δ. στο ΔΝΤ

Αμήχανη παραμένει η Ν.Δ. ως προς τις διεργασίες για τον ρόλο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και σε σχέση με το παιχνίδι κατά της Ελλάδας που παίζει το Βερολίνο διά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Έτσι, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει επισήμως να τοποθετηθεί για τον ρόλο του Ταμείου, αλλά και τις απαιτήσεις του, “βλέπει” το “παιχνίδι” Σόιμπλε και τις αξιώσεις της Ουάσιγκτον ως “ευκαιρία” για την πυροδότηση πολιτικών εξελίξεων και την ικανοποίηση της “γαλάζιας” εξουσιολαγνείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίστηκε χθες σε μία ανώνυμη διαρροή προκειμένου να “απαντήσει”... με σεμνό τρόπο στις ζοφερές προβλέψεις του στελέχους του ΔΝΤ Π. Τόμσεν ότι “θα χρειαστούν 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα”. Ωστόσο, ακόμη και έτσι, η Ν.Δ. συνέδεσε το κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι προβλέψεις Τόμσεν από το αν... θα κατακτήσει η ίδια την εξουσία.

“Πεποίθηση όλων στη Ν.Δ. είναι ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα. Μπορούμε με την εργατικότητα, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά μας να διαψεύσουμε τις δυσοίωνες προβλέψεις” επισήμαναν κύκλοι της Συγγρού περιγράφοντας στη συνέχεια την “ανάγκη” για πολιτική αλλαγή:

“Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ άσχημη. Εάν συνεχιστεί η σημερινή πορεία, η χώρα είναι αδύνατο να απεγκλωβιστεί από τα Μνημόνια και η ελληνικά κοινωνία θα συνεχίσει να στενάζει υπό το βάρος της ανεργίας και της υπερφορολόγησης”. “Η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να αποδεσμευτεί από τον λαϊκισμό και τον κρατισμό” συνέχισαν οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζοντας ως “αισιόδοξη προοπτική για τους Έλληνες” τη... “ρεαλιστική πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη”.

Εν τω μεταξύ, τα περισσότερα “γαλάζια” στελέχη, όπως προαναφέρθηκε, αποφεύγουν να επιλέξουν αν θέλουν εντός ή εκτός προγράμματος το ΔΝΤ επαναλαμβάνοντας μόνο ότι “όσο καθυστερεί η δεύτερη αξιολόγηση, μεγαλώνει ο λογαριασμός των μέτρων”. Αυτό επισήμανε χθες (ρ/σ Παραπολιτικά) και η Ντ. Μπακογιάννη, εκτιμώντας πάντως ότι “ο Αλ. Τσίπρας προετοιμάζει την ηρωική του έξοδο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL