Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Στ. Κοντονής: Στην Χρυσή Αυγή αντιλαμβάνονται την τήρηση του νόμου κατά περίπτωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής: Στην Χρυσή Αυγή αντιλαμβάνονται την τήρηση του νόμου κατά περίπτωση

«Στη Χρυσή Αυγή αντιλαμβάνονται την τήρηση του νόμου κατά περίπτωση. Ότι οι ίδιοι μπορούν να παρανομούν, να προπηλακίζουν και να απειλούν πολίτες για θέματα που κρίνουν παριστάνοντας τους θεματοφύλακες. Είναι αντιληπτό ότι το κόμμα σας ούτε τους νόμους σέβεται, ούτε την εφαρμογή νόμων, γιατί ο σεβασμός των νόμων είναι στην ολότητά τους και όχι επιλογή», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με αφορμή τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς σε σχολείο του Περάματος. Η Χρυσή Αυγή «κατά σύστημα παραβιάζει διατάξεις του Ποινικού Κώδικα», υπογράμμισε.

«Δεν διαπιστώθηκε τίποτε αξιόποινο από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Βάλτε το βίντεο με τον Λαγό να δούμε τι ειπώθηκε», ισχυρίσθηκε ο Ν. Μίχος και υποστήριξε ότι «έφεραν γονείς που ήταν από αλλού. Ήταν μετακινούμενοι για ντόρο».

Αφορμή για την αντιπαράθεση ήταν ερώτηση του Ν. Μίχου στη Βουλή για το κάψιμο της σημαίας στα Εξάρχεια, η οποία εξετράπη σε θέματα πατριωτισμού. «Τον πατριωτισμό του καθένας δεν δείχνει σε καιρό ειρήνης αλλά όταν κινδυνεύει πατρίδα. Και δεν θα την αφήσουμε κινδυνέψει από εσάς», τόνισε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: «αυτοί που θαυμάζετε, είναι εκείνοι την έσπρωξαν την πατρίδα σε έναν Καιάδα. Σας θυμίζω τα πρωτοπαλίκαρα της 4ης Αυγούστους, σας θυμίζω ότι εσείς ήσασταν με τους ταγματασφαλίτες και όχι με την Εθνική Αντίσταση, και την χούντα που παρέδωσε Κύπρο στον Αττίλα. Αυτά είναι τα καμώματα σας και αυτή είναι η προσφορά σας στην πατρίδα. Μην παριστάνετε τους πατριώτες σε καιρό ειρήνης, γιατί είστε πατριδοκάπηλοι. Να δούμε πως θα την υπερασπιστείτε όταν κινδυνέψει».

Ο Ν. Μίχος άρχισε να διαμαρτύρεται από το έδρανό του και ο Στ. Κοντονής του απάντησε: «αυτή η πατρίδα θα σηκώσει κεφάλι πάλι, απέναντι σε όσους την έριξαν σε αυτή τη δίνη. Ακροδεξιές ρητορείες και πατριδοκαπηλίες δεν περνάνε. Εγώ δεν θα ακολουθήσω το παράδειγμα άλλων υπουργών και θα έρχομαι να σας απαντώ, γιατί κάποιοι σας ψήφισαν και πρέπει να ακούν ποια η ιδεολογία και ποια η στάση σας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ν. Μίχου ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις για το κάψιμο της σημαίας. «Ποιος σας είπε ότι τα όργανα του κράτους δεν έπραξαν το καθήκον τους; Συνελήφθησαν 13 άτομα που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και ένας ανήλικος και έχει ολοκληρωθεί ανάκριση. Από πού αντλείτε πληροφορίες; Η οργανωμένη πολιτεία έπραξε αυτό που έπρεπε αμέσως», τόνισε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL