Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός δε θα αποδεχτεί μόνιμους κόφτες σε ζωή και δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός δε θα αποδεχτεί μόνιμους κόφτες σε ζωή και δικαιώματα

«Ο λαός δεν θα αποδεχτεί τους μόνιμους κόφτες σε ζωή και δικαιώματα για χάρη μιας ανάπτυξης υπέρ των κερδών των λίγων» σημείωσε ο Γ.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο Δημ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ήδη «παζαρεύει» αύξηση του αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, καθώς και νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις μετά το τέλος του προγράμματος. Ο Δ. Κουτσούμπας παρατήρησε ότι τα παραπάνω είναι ουσιαστικά πολιτική και της Ν.Δ.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι η πορεία της διαπραγμάτευσης «δεν μας κάνει καθόλου αισιόδοξους», καθώς, στο επίκεντρο, σύμφωνα με την εκτίμησή του, βρίσκεται μια «διχοτομική λύση», κάτι που θα είναι μια «επικίνδυνη εξέλιξη για τον λαό». Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής κι η λύση πρέπει να περιλαμβάνει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση των εγγυήσεων. Ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ για ένα, ενιαίο κράτος στην Κύπρο χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις διαθέτει θα βρίσκεται στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών και θα πιέσει να ικανοποιηθούν τα «άμεσα, ζωτικά ζητήματα των αγροτών. Ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέχει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και νέες μειώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους βιομήχανους, αλλά δεν προχωρά σε αντίστοιχα μέτρα για τους αγρότες «κάνοντας το κορόιδο».

Ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «συκοφαντεί τους αγρότες» κατηγορώντας τους ότι φοροδιαφεύγουν κι είναι υποκινούμενοι κι ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά «μας τα είπαν κι οι προηγούμενοι». Ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι αυτά τα «κόλπα» τα χρησιμοποιεί κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, ενώ ισχυρίστηκε ότι αποδείχθηκαν «πολύ στενά τα αριστερά όρια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης», οι οποίες, κατ' αυτόν, δεν κινούνται προς το συμφέρον του φτωχού αγρότη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL