Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
"Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα το 2019" / "Οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση τον νόμο της απλής αναλογικής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα το 2019" / "Οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση τον νόμο της απλής αναλογικής"

Η κυβέρνηση δεν θα αναλάβει κάποια νέα πρωτοβουλία για το άνοιγμα της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο ξεκαθάρισε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ρίχνοντας, πάντως, το γάντι στο ΠΑΣΟΚ να ζητήσει, αν θέλει, μια νέα ψηφοφορία προκειμένου να μεταβάλει τη στάση του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι όταν η κυβέρνηση κατέθεσε το σχετικό νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ “επέλεξε, αντί να δημιουργήσει με την ψήφο του έναν πολιτικό χώρο και να αναλάβει έναν πολιτικό ρόλο, στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος, να παίξει τελικά τον ρόλο του υποστηρικτή της πολιτικής γραμμής της Ν.Δ.” (σ.σ.: το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε, αλλά όχι με 200 ψήφους όπως απαιτούνταν για να ισχύσει στις αμέσως επόμενες εκλογές και τελικά θα ισχύσει στις μεθεπόμενες). “Από εκεί και πέρα, εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει εμπράκτως να κάνει την αυτοκριτική του και να καταθέσει στη δημόσια συζήτηση πρόταση για την απλή αναλογική, εμείς θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να τη συζητήσουμε. Οψόμεθα” ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα ξαναμπήκε στη ημερήσια διάταξη “όταν άνοιξε και η συζήτηση για την υποτιθέμενη ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στη χώρα" (σ.σ.: με την επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ).

Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι, έως ότου κλείσει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος (σ.σ.: τον Μάιο ή τον Οκτώβριο), η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να κάνουν μόνο κόμματα της αντιπολίτευσης που θα μετέβαλαν τη στάση τους, αποδεικνύοντας ότι διαμορφώνεται, πλέον, η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως τον μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας και να συνεχίσει την καταστροφική για την χώρα πολιτική του".

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε στο Twitter: “Το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει ομόφωνα η Βουλή. Αλλά δεν τολμούν. Δειλοί και συντηρητικοί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL