Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ν.Δ.: "Δεν υπάρχει τρίγωνο της διαπλοκής"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ.: "Δεν υπάρχει τρίγωνο της διαπλοκής"!

Αντιστροφή της πραγματικότητας για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ επιδιώκει η Ν.Δ. με αφορμή το προσχέδιο πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι δεν υπάρχει το τρίγωνο της διαπλοκής! "Συνιστούμε στη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη αφενός να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, ως προς τις ευθύνες της για τον τραπεζικό δανεισμό, και αφετέρου να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ., που δεν έχει συγγράψει πόρισμα, ισχυρίστηκε ότι μετά τη διαρροή του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ "η κυβέρνηση βγαίνει και πάλι βαριά τραυματισμένη. Όχι μόνο κατέρρευσε το λαϊκίστικο αφήγημά της περί ύπαρξης του περιβόητου 'τριγώνου διαπλοκής' με ευθύνη των παλαιών κομμάτων, αλλά αναδείχθηκαν σειρά ζητημάτων, που αφορούν τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες, αλλά και μέσα ενημέρωσης ('Αυγή') στα οποία προέκυψε ότι είναι βασικός μέτοχος".

"Το να επικαλείται η Ν.Δ. τις έννοιες της διαφάνειας και της υπευθυνότητας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα που αφορούν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά και το θέμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, συνιστά ανέκδοτο" υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι "για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ η Ν.Δ., από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή του τριγώνου διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Ενώ έκλεισε τη στρόφιγγα προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, το τραπεζικό σύστημα παρείχε αφειδώς δάνεια με μηδενικές εξασφαλίσεις σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, με μοναδικό σκοπό τη διαιώνιση των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία".

"Επιθυμία της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη είναι να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι τα χρέη της στις τράπεζες υπερβαίνουν τα 221 εκατ. ευρώ, κι ότι εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τα δάνεια που έχει λάβει. Πέραν αυτών, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέτοχος της εφημερίδας 'Κήρυκας Χανίων', η οποία για 11 και πλέον χρόνια δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ, αναγκάστηκε να καταφύγει σε αίτημα για ρύθμιση αφότου η Επιτροπή αποκάλυψε τα δάνεια της εν λόγω εφημερίδας" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι τα δικά του δάνεια, όπως και της "Αυγής", εξυπηρετούνται κανονικά.

"Υπάρχει διαπλοκή, αλλά δεν υπάρχουν υπεύθυνοι να τιμωρηθούν γι' αυτήν" σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων εκτιμώντας ότι έτσι "αυξάνεται η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL