Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Χρ.Σπίρτζης: Μέχρι τον Μάρτιο το ν/σ για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ.Σπίρτζης: Μέχρι τον Μάρτιο το ν/σ για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δύο νέους φορείς για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι η διαβούλευση με τους αυτοδιοικητικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΟΑΣΘ και τη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι «οι συγκοινωνίες δεν είναι εμπόρευμα».

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης το ν/σ θα περιλαμβάνει την ίδρυση δύο δημόσιων φορέων, ο μεν ένας για τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του συγκοινωνιακού έργου, ο δε άλλος για την υλοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εργαζομένων ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους. Έχουμε δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που να διακινδυνεύσει ή να μπει σε αμφισβήτηση η θέση εργασίας του. Θα μεταφερθούν όταν ολοκληρωθεί η σύμβαση του ΟΑΣΘ στους νέους φορείς».

Τέλος, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας τη ότι «επιχειρεί να περάσει τις υπηρεσίες συγκοινωνίας σε ιδιώτες παρότι είναι πάρα πολλά τα έξοδα σε σχέση με τις παροχές στη κοινωνία, ενώ ευνοεί σκανδαλωδώς κάποιους δικούς τους και πληρώνουν οι πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL