Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Γ. Μουζάλας: / Γ. Μουζάλας: Πολύ σύντομα οι πρόσφυγες στα νησιά θα έχουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης με αυτούς στην ενδοχώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μουζάλας: / Γ. Μουζάλας: Πολύ σύντομα οι πρόσφυγες στα νησιά θα έχουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης με αυτούς στην ενδοχώρα

Την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα οι πρόσφυγες που μένουν στα νησιά θα έχουν ίδιες συνθήκες διαβίωσης με τους υπόλοιπους πρόσφυγες ώστε να περάσουν τον χειμώνα εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης Γ. Μουζάλας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη. Ο Γ. Μουζάλας επισήμανε ότι 57.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα διαβιούν υπό θέρμανση και δήλωσε «συντετριμμένος» που η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προσφέρει και στους 2.000 πρόσφυγες που μένουν στα νησιά τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι «δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε την προσπάθεια» διευκρινίζοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν κι ότι ποτέ δεν είπε ότι η κυβέρνηση τα κατάφερε σε όλη τη χώρα. Ο Γ. Μουζάλας επισήμανε ότι «τα καταφέραμε στην ενδοχώρα, στα νησιά οι συνθήκες είναι πάρα πολύ κακές και προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε», ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξαν αντιδράσεις για συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα, καθώς κι ότι όλοι οι πρόσφυγες έχουν λάβει δύο φορές πλήρες σετ ξεχειμωνιάσματος.

800 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί από τη Λέσβο τις τελευταίες 25 μέρες

Ο Γ. Μουζάλας ενημέρωσε ότι οι πρόσφυγες που ζουν στα νησιά και λαμβάνουν το τρίπτυχο μετακινούνται προς την ενδοχώρα, κάτι που έχει ήδη γίνει για 4.000 ανθρώπους, με τους 800 από αυτούς να έχουν μετακινηθεί από τη Λέσβο τις τελευταίες 25 μέρες. Για το ζήτημα των ΜΚΟ ο Γ. Μουζάλας σημείωσε ότι «η δουλειά μας είναι να παραμείνουν όσο το δυνατόν παραπάνω χρήματα στη χώρα μας» κι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει για μεγαλύτερο έλεγχο στη διαχείριση των πόρων για το προσφυγικό από τις ΜΚΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL