Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
"Σιωπητήριο" από Μητσοτάκη για το ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σιωπητήριο" από Μητσοτάκη για το ΔΝΤ

“Άλαλα” παραμένουν τα χείλη της Ν.Δ. αναφορικά με τη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Την ώρα που, ο ένας μετά τον άλλο, όλοι οι Ευρωπαίοι παράγοντες τοποθετούνται επί της σχετικής συζήτησης και η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τη δική της διαπραγματευτική τακτική, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τα στελέχη του “σιγή ιχθύος” και επιλέγει να ασχολείται με εσωκομματικά ζητήματα, αλλά και θέματα “χαμηλής” πολιτικής.

Βεβαίως, στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. επιχειρούν ήδη από την περασμένη Παρασκευή να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα και, κυρίως, να βρουν τους πρόσφορους τρόπους για να συνεχίσουν την καταστροφολογία, αλλά και να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον η σχετική συζήτηση περί την τύχη του ΔΝΤ συνεχιστεί, οι “γαλάζιοι” αναμένεται να “προεξοφλήσουν” τη συνομολόγηση του τέταρτου Μνημονίου - κάτι που ήδη από χθες φέρεται να υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. επιμένει στη μόνιμη επωδό της: “γαλάζια” στελέχη καταλογίζουν στην κυβέρνηση “καθυστερήσεις”, προβλέποντας “χειρότερα μέτρα”, καίτοι οι “καθυστερήσεις” αφορούν τις “κόκκινες γραμμές” (όχι νέα μέτρα πέραν του 2018, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, απόκρουση των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών στα εργασιακά κ.ά.) στις οποίες επιμένει η κυβέρνηση.

Γύρω-γύρω

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει να εμφανιστεί (για ακόμη μία φορά) σε γραμμή Σόιμπλε, επιχειρεί να ισοσκελίσει το “γαλάζιο” σιωπητήριο με θέματα “χαμηλής” πολιτικής. Έτσι, αίφνης, υποσχέθηκε χθες εκ νέου μέσω Twitter πως “τα άβατα θα πάψουν” με αφορμή τον βανδαλισμό ενός τρόλεϊ, ενώ στη Ν.Δ. “διαφημίζουν” την “αξιοκρατία”, παρουσιάζοντας τα πρώτα 15 στελέχη που προέκυψαν μέσω βιογραφικών και συνεντεύξεων από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL