Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Κυβερνητικές πηγές περί σεναρίων αλλαγής του εκλογικού νόμου - "Δεν υφίσταται κανένα θέμα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικές πηγές περί σεναρίων αλλαγής του εκλογικού νόμου - "Δεν υφίσταται κανένα θέμα"

"Δεν υφίσταται κανένα θέμα" σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές σειρά δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, ο εκλογικός νόμος έχει ήδη ψηφιστεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο η κυβέρνηση φέρεται να σχεδίαζε να επαναφέρει την ψήφιση του εκλογικού νόμου γιατί υποτίθεται ότι οι εξελίξεις που  έχουν δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα τόσο στο ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και στο Ποτάμι θα οδηγούσαν σύμφωνα με την εκτίμηση τους στην ψήφιση του νόμου με τέτοια ευρεία πλειοψηφία που θα τον καταστούσε ενεργό από την επόμενη εκλογική διαδικασία.

«Εάν έχουμε μία μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων, που δεν την υποστήριξαν (την απλή αναλογική) έτσι ώστε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, θα ήταν κάτι θετικό. Μένει να το δούμε, δεν έχω όμως ακούσει κάτι δημόσια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης στον Real FM, για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επεξεργάζεται τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο, ώστε να ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να επιτευχθεί ο στόχος των 200 θετικών ψήφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL