Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
"Θετικά βήματα" στο Κυπριακό, ενθαρρυντικά στοιχεία στη διαπραγμάτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Θετικά βήματα" στο Κυπριακό, ενθαρρυντικά στοιχεία στη διαπραγμάτευση

Το Κυπριακό, η αξιολόγηση, η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και η πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δύο χρόνια από τη νίκη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το Πολιτικό Συμβούλιο εκτίμησε ότι στο Κυπριακό πραγματοποιήθηκαν θετικά βήματα, αν και παραμένουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα. Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι η Ελλάδα συνεχίζει με αποφασιστικότητα για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους - μέλους της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, το Πολιτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος τόνισε ότι στις διεθνείς επαφές του εκφράστηκε η βούληση για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι διεθνής επαφές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και φαίνεται ότι συγκεντρώνονται πιο ενθαρρυντικά στοιχεία για ένα αίσιο τέλος στην αξιολόγηση, μολονότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σε διάφορα θέματα, όπως αυτό του τρόπου συμμετοχής του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, στο Πολιτικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι επιτάσσει την άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού και πως αναδεικνύεται ότι ήταν παράνομο το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας των καναλιών.

Τέλος, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτές οι πολιτικές εξορμήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και θα έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη των πρωτοβουλιών του κόμματος και τις νομοθετικές δράσεις της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL