Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Η αντιπολίτευση άρχισε το blame game για τα πολλά πορίσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αντιπολίτευση άρχισε το blame game για τα πολλά πορίσματα

Με βάση την εισήγηση της πλειοψηφίας θα γίνει η συζήτηση για τη σύνταξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απαίτησαν η πλειοψηφία να καταθέσει εισηγητικό κείμενο και αυτό να συζητηθεί και να ψηφιστεί ανά κεφάλαιο - ουσιαστικά ήθελαν να επιβάλουν μία μακρά διαδικασία 5 - 10 συνεδριάσεων.

Τελικά αποφασίσθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παράταση έως τις 23 Ιανουαρίου για να παραδοθεί το τελικό πόρισμα που έπρεπε να δοθεί την προσεχή Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου.

Μεθαύριο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας θα αποστείλει στα κόμματα εισηγητικό κείμενο που θα συζητηθεί την Πέμπτη. Πάντως ήδη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν τα δικά τους πορίσματα που θα τα παρουσιάσουν αφού επιχειρήσουν να αποδυναμώσουν το κείμενο της πλειοψηφίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης είπε ότι "Πήγατε για μαλλί, μαλλί δεν υπήρχε, και βγήκατε και κουρεμένοι" και ο Δημήτρης Σταμάτης πρόσθεσε άλλη μία παροιμία: "Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του".

Η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει δικό της πόρισμα που θα το παρουσιάσει την Παρασκευή, ενώ ξεχωριστό πόρισμα θα έχει και το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL