Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Συμμαχία Ν.Δ. - καναλαρχών, μέρος δεύτερον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμαχία Ν.Δ. - καναλαρχών, μέρος δεύτερον

Την... πάγια συστράτευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις θέσεις των καναλαρχών ανέδειξε η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε κάθε περίπτωση την ικανοποίησή του για το σκεπτικό της απόφασης εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η δημοσίευση του κειμένου “βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που καλλιεργούσε συστηματικά η Ν.Δ. από κοινού με τους καναλάρχες”.

“Με την απόφαση δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς πλήρους ασυδοσίας που οικοδόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 27 χρόνια. Ένα καθεστώς ασυδοσίας, το οποίο είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών και την υπονόμευση του Δημοσίου” σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου διαπιστώνοντας ότι “καθίσταται σαφής η ανάγκη να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν διαγωνισμός για τις άδειες, οι οποίες, βεβαίως, δεν μπορούν να είναι ούτε τζάμπα ούτε απεριόριστες, όπως ισχυρίζονταν ορισμένοι”.

Πανηγυρισμοί

Στον αντίποδα η Ν.Δ. εμφανίστηκε εκ νέου ως συνήγορος των καναλαρχών και χαρακτήρισε την απόφαση “ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας, ξεκάθαρη ήττα της κυβέρνησης”. “Καταδικάστηκε και τυπικά ο νόμος του αποτυχημένου “υπουργού καναλάρχη” κ. Παππά και τα καθεστωτικά σχέδια της κυβέρνησης που περιελάμβαναν τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ” ισχυρίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης η Ν.Δ. κλιμάκωσε τη στοχοποίηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής συνιστώντας του με ιταμό ύφος “να αξιοποιήσει το σαββατοκύριακό του για να διαβάσει καλύτερα το σκεπτικό του ΣτΕ”.

“Ολοκληρώνεται ο πολιτικός ενταφιασμός της αντισυνταγματικής απόπειρας να ελεγχθεί η ενημέρωση, όπως οργανώθηκε από τον κ. Παππά και την κυβέρνηση Τσίπρα. Η Δικαιοσύνη λειτούργησε και η νομιμότητα αποκαταστάθηκε” δήλωσε, στο ίδιο μήκος κύματος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος.

Πάντως, ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να “καρφώσει” και τη Ν.Δ. ως προς το “σαμποτάζ” για την ανάδειξη του ΕΣΡ αναφέροντας με νόημα ότι “η Δημοκρατική Συμπαράταξη δικαιώθηκε όχι μόνο για τη στάση που κράτησε από την κατάθεση του νόμου Παππά, αλλά και για τις θέσεις της στη φάση της ανάδειξης της ηγεσίας του ΕΣΡ, μόλις το ΣτΕ δημοσίευσε το περιεχόμενο της απόφασής του”.

“Ο κ. Παππάς, παρά τις επίμονες και αντισυνταγματικές ενέργειές του, δεν κατόρθωσε να γίνει ύπατος καναλάρχης ώστε να ελέγξει πλήρως τον χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Σε μια κανονική χώρα θα είχε πάει σπίτι του” σχολίασε και το Ποτάμι.

Ν. Παππάς: “Ηχώ των καναρχών η Ν.Δ.”

Τα σχόλια της αντιπολίτευσης -και δη της Ν.Δ.- προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ν. Παππά, ο οποίος τόνισε δηκτικά: “Η Ν.Δ., συνεπής στον ρόλο της ως η ‘Ηχώ των Καναλαρχών’, έσπευσε να διαστρεβλώσει την απόφαση του ΣτΕ έτσι ώστε να βολεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών - φίλων της. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό”. Επίσης σχολίασε ότι “ο κ. Λοβέρδος θα ήταν ιδανικός αρχισυντάκτης στην ‘Ηχώ των Καναλαρχών’”, ενώ η Ν.Δ. ανταπάντησε αποδίδοντας στον Ν. Παππά “προσωπικό Βατερλώ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL