Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Με ευρεία πλειοψηφία η παράταση στο πόθεν έσχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ευρεία πλειοψηφία η παράταση στο πόθεν έσχες

Με αιχμές κατά των δικαστικών αλλά και με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση έως τις 13 Απριλίου για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι η παράταση δίνεται "μόνο και μόνο γιατί εκκρεμεί έκδοση απόφασης, όχι καθαρογραφή, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν έχει καν έκδοση απόφασης. Προσωρινή διαταγή έχει δώσει μόνο το ΣτΕ και αναστολή κατάθεσης".

Η τροπολογία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, εκτός από Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι που δήλωσαν “παρών”. Ψηφίστηκε και από τη Ν.Δ. παρά τη συνεχιζόμενη γκρίνια ότι δίνεται μεγάλη παράταση.

"Κάποιες τάξεις δείχνουν μια υπερβολική ευαισθησία για τα προσωπικά τους δεδομένα, παρ' ότι μέχρι τώρα υπέβαλαν γραπτώς πόθεν έσχες και δεν υπήρξε κανένα θέμα. Και επισημαίνω ότι για αυτές τις κατηγορίες που προσέφυγαν στο ΣτΕ και προσέβαλαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν υπάρχει ανάρτηση στο Διαδίκτυο. Άρα, είναι αδικαιολόγητες οι ανησυχίες τους" τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: "Αυτοί που καθυστερούν την ηλεκτρονική υποβολή είναι άλλοι εκτός πολιτικού κόσμου. Μαθαίνω ότι θα επακολουθήσουν και οι καναλάρχες. Δεν θέλω να κάνω εγώ συνδυασμό δικαστών και καναλαρχών. Θέλω να πιστεύω ότι είναι διαφορετικά τα κίνητρα".

Ν. Ξυδάκης: “Προκαταβολική καχυποψία”

"Φοβούνται τον ανθρώπινο παράγοντα; Αν κάποιοι θα διαρρεύσουν, θα διοχετεύσουν στοιχεία; Αυτό είναι, όμως, προκαταβολική δυσπιστία και καχυποψία έναντι του συνολικού πολιτειακού συστήματος" επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας ότι "Αν δεν πιστεύουν οι κρατικοί λειτουργοί, όπως είναι οι δικαστές, στην αξιοπιστία των συστημάτων του κράτους, δηλαδή στην ηλεκτρονική εφαρμογή, πρέπει να το δούμε".

"Η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση για σύγκρουση με τη φαυλότητα, κόντρα στην επέλαση της πελατοκρατείας η οποία υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια" υπογράμμισε και η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL