Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Συνδυασμός σχολείου και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνδυασμός σχολείου και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

Συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ώστε να μπορούν να μένουν τα παιδιά στον χώρο του σχολείου έως και τις 8 το βράδυ, ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Πρόκειται, όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κατσαφάδου, για "ένα πλέγμα παροχών - υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί", το οποίο είναι αυτό που "σε μεγάλο βαθμό θα έχει τις υπηρεσίες".

Το σχέδιο είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ώς τις 4 μ.μ. και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία. "Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μ.μ. και στις 4 μ.μ. θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλο τον θεσμό των ΚΔΑΠ", υπογράμμισε η Θ. Φωτίου.

Στο σχέδιο στήριξης της οικογένειας, εκτός από τα ΚΔΑΠ, κομβικό θέμα είναι και οι βρεφικοί σταθμοί. Η Θ. Φωτίου ανακοίνωσε "πολύ σύντομα την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών", επισημαίνοντας ότι με το περσινό σύστημα του voucher, όπου "δώσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμα 45.000 χιλιάδες παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς", αναδείχθηκε "αυτό που ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, ότι δηλαδή η χώρα δεν έχει βρεφικούς σταθμούς. Αυτό το μελετάμε στο υπουργείο, μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών και με το Ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των βρεφικών σταθμών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL