Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Οι δημοσκοπήσεις "παγώνουν" τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι δημοσκοπήσεις "παγώνουν" τη Ν.Δ.

Να “χτυπήσει” την κυβέρνηση στο πεδίο της καθημερινότητας και ταυτόχρονα να προσελκύσει πολλαπλές ομάδες ψηφοφόρων τάζοντας... στους πάντες τα πάντα επιχειρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης με στόχο να ανακόψει την τάση “κλεισίματος” της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. έχουν καταλήξει εδώ και καιρό στο συμπέρασμα ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει δυναμική και απήχηση σε ουκ ολίγες κατηγορίες ψηφοφόρων. Για τον λόγο αυτό ο λόγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται από τη φράση “λίγο απ’ όλα”. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις σε ακριτικές περιοχές (Θράκη, Ήπειρος) και σήμερα πραγματοποιεί την εξ αναβολής επίσκεψή του σε Κω και Ψέριμο.

Ταυτόχρονα έχει ενισχύσει τον λόγο του με “πατριωτικά” και “θρησκευτικά” χαρακτηριστικά έχοντας ως στόχο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, ενώ οι συνεχείς δεσμεύσεις του περί μη απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εύλογης καχυποψίας των τελευταίων προς την Ν.Δ. -εξάλλου δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδείχθηκε σε “υπουργό των απολύσεων”...

Στόχος επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες

Την ίδια στιγμή ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να μετατρέψει σε προνομιακό εκλογικό ακροατήριο τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες εκμεταλλευόμενος τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, αλλά και τη φορολογία. Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, δεν αποφεύγει τις αντιφάσεις στην προσπάθειά του να τάξει στους πάντες τα πάντα.

Μόλις προχθές, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επικαλέστηκε την... αξιοπιστία που έχει απέναντι στους δανειστές και αμέσως μετά εξήγγειλε ότι θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες! «Η ελληνική κοινωνία και οι πιστωτές γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και έχουμε συνολικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» είπε αρχικά, για να προσθέσει αργότερα ότι θα ασκήσει “επιθετική μείωση στους φόρους ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών”!

Πολλαπλές επιθέσεις

Σε κάθε περίπτωση, η “μάχη της καθημερινότητας” με επιθέσεις κατά της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει για τη Ν.Δ. Μόνο χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος και “τομεάρχης” Άμυνας, Αδ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα για τις μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με το βλέμμα στραμμένο στους ενστόλους.

Ταυτόχρονα η Ν.Δ. δεσμεύθηκε εκ νέου ότι “θα βάλει τέλος στο άβατο των Εξαρχείων” με αφορμή την ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων στο Ίδρυμα Τσάτσου, ενώ ο τομεάρχης Εργασίας και πρώην υπουργός Γ. Βρούτσης επιτέθηκε στην Ε. Αχτσιόγλου επειδή ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί 102.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Τέλος, η Ν.Δ. ζήτησε με ανακοίνωσή της να δοθεί εντός του Ιανουαρίου το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους και... έπεται συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL