Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Σύσσωμη πολιτική καταδίκη της επίθεσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύσσωμη πολιτική καταδίκη της επίθεσης

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδίκασε την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, που επέφερε τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, εκφράζοντας αποτροπιασμό και απερίφραστη καταδίκη, και ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και το Ποτάμι καταλόγισαν "πολιτικές ευθύνες" στην κυβέρνηση για το "άβατο των Εξαρχείων", όπως είπαν.

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που πυροβολήθηκε και του ζήτησε να μεταφέρει στον τραυματία τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Καταδίκη Μαξίμου: Δεν κάμπτεται το φρόνημα των αρχών

"Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους” σημείωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καταδικάζοντας "απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ".

Φ. Γεννηματά: Να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα

Η Φ. Γεννηματά, αφού επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό, δήλωσε ότι “η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της". Ανέφερε ότι “οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης". Είπε ότι δεν θα μείνει στις “πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό", καλώντας τα κόμματα “σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα". "Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση οφείλουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος" είπε (ρ/σ Πρακτορείο) ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος.

Ν.Δ.: Ακραία έκφραση ανομίας

Τον τραυματία αστυνομικό επισκέφθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Μ. Χαρακόπουλος χαρακτηρίζοντας την επίθεση την "πιο ακραία έκφραση της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου -με την ανοχή της Πολιτείας και ενέργειες όπως η κατάργηση της δύναμης ΔΕΛΤΑ- έχει επιβληθεί άβατο". Πρόσθεσε ότι "μόλις αναλάβει" η Ν.Δ. η Πολιτεία "θα επιβάλει τον νόμο και την τάξη παντού, χωρίς εκπτώσεις σε άβατα και άσυλα".

Επικοινωνία Π. Ρήγα με ΠΑΣΟΚ - ΕΛ.ΑΣ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκη, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση, ενώ είχε και ενημερωτική επικοινωνία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., από τον οποίο ζήτησε να μεταφέρει στον αστυνομικό τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ για ταχεία ανάρρωση.

ΑΝ.ΕΛΛ.: Εγκληματικές ενέργειες

"Εγκληματικές ενέργειες είναι απαράδεκτες στη Δημοκρατία και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές" δήλωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ποτάμι: Δεν υπάρχει υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

“Αυτό που λέμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει”, δήλωσε (ρ/σ ΣΚΑΪ) ο Στ. Θεοδωράκης, ζητώντας εκ νέου παραίτηση του υπουργού.

ΚΚΕ: Ερωτηματικά για δράστες και επιδιώξεις

Για “ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης” μίλησε το ΚΚΕ.

Ε.Κ.: Αντίθετη η κοινωνία

“Η βία από όπου και αν προέρχεται και όπου και αν στοχεύει, βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία” δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.

"Η στοχοποίηση και απαξίωση της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, βούτυρο στο ψωμί παρακρατικών δραστών" σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ. Αποτροπιασμό εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL