Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Δικάζονται σήμερα για συκοφαντική δυσφήμηση Κουρτάκης - Τζένος των "Παραπολιτικών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικάζονται σήμερα για συκοφαντική δυσφήμηση Κουρτάκης - Τζένος των "Παραπολιτικών"

Συνελήφθησαν ο εκδότης της εφημερίδας “Παραπολιτικά” Γ. Κουρτάκης και διευθυντής του ομίλου Παραπολιτικά Π. Τζένος, έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθν. Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης. Οι δύο δημοσιογράφοι δικάζονται σήμερα έπειτα από ποινική δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Π. Τζένος συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα στα γραφεία της εφημερίδας, ενώ ο Γ. Κουρτάκης δήλωσε ότι προσήλθε στη ΓΑΔΑ οικειοθελώς.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι δεχόταν επιθέσεις με επίκεντρο το ανήλικο παιδί του, με απώτερο σκοπό να εκβιαστεί, ώστε να αποσύρει τις κατηγορίες που έχει διατυπώσει σχετικά με τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην οποία περιλαμβάνονται τα δύο διευθυντικά στελέχη των “Παραπολιτικών”, ο Γ. Κουρτάκης με 843.000 ευρώ και ο Π. Τζένος με 629.000 ευρώ. Μέσω Τwitter, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι “με ανήλικα δεν υπάρχουν ανοχές”.

Υπονοούμενα για τον ανήλικο γιο του Π. Καμμένου από τους δημοσιογράφους

Εκτός από ειρωνικά σχόλια σχετικά με το πρόσφατο ατύχημα που είχε ο Π. Καμμένος, οι δύο δημοσιογράφοι στη ραδιοφωνική τους εκπομπή άφησαν υπονοούμενα ότι ο ανήλικος γιος του Π. Καμμένου συχνάζει στα Εξάρχεια και συνδέεται με αντιεξουσιαστικές ομάδες. Μάλιστα, οι δύο δημοσιογράφοι συνέδεσαν αυτούς τους ισχυρισμούς με την απουσία αντίδρασης από τη μεριά του Π. Καμμένου σχετικά με τη σύλληψη της Π. Ρούπα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Γ. Κουρτάκης υποστήριξε ότι “είναι λίγο με τη Ρούπα ο γιος του Πάνου” κι ακόμα ότι “δεν έχουμε δει τον κ. Καμμένο να κάνει δήλωση για τη σύλληψη της κ. Ρούπα, την αναμένουμε με ενδιαφέρον, εκτός και εάν το τελευταίο διάστημα, λόγω των σχέσεων που έχει ο γιος του με διάφορα παρακρατικά μαγαζιά, έχει αρχίσει ο κ. Καμμένος να θεωρεί συμπαθή κοινωνική τάξη τους Κουφοντίνες, τους Γιωτόπουλους και τους Μαζιώτηδες”.

Κομματική αντιπαράθεση για τις συλλήψεις

Η υπόθεση αποτέλεσε αφορμή για κομματική αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “η μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. κατά του Γ. Κουρτάκη και του Π. Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π. Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες αρχές, έδωσαν την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ” και συμπλήρωσε ότι “κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη”.

Η Ν.Δ. είχε ισχυριστεί ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης”. Ο Π. Χρηστίδης, εκπροσώπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είχε μιλήσει για "αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία". Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόρδας είχε ισχυριστεί πως “υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν”.

Από τη μεριά του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε “την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία” σημειώνοντας ότι “η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL