Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θα επαναπροσληφθεί ο απολυθείς μειονοτικός εκπαιδευτικός

Με απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης - Είχε απολυθεί από μειονοτικό ιδιωτικό γυμνάσιο στην Ξάνθη

Σύμφωνα με απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης, έπειτα από συνεδρίασή του με συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ και του συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδας, ακυρώθηκε η απόλυση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ, μαθηματικού, ο οποίος είχε απολυθεί από το ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο της Ξάνθης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που είχε πάρει το ΚΥΣΔΕ πριν από τις γιορτές έπειτα από μια εξάωρη συνεδρίαση ομόφωνα, ενώ και το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο είχε απορρίψει την καταγγελία σύμβασης του εκπαιδευτικού αφού είχε ακούσει και τις απόψεις του σχολείου.

 

ΟΙΕΛΕ: Σημαντική απόφαση

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός τόνισε πως είναι "μια σημαντική απόφαση που μας χαροποιεί και ευχόμαστε η διοίκηση του σχολείου να εφαρμόσει την απόφαση αυτή." Είναι σαφές ότι η νέα νομοθεσία που ισχύει για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς προστατεύει τόσο την ποιότητα της εκπαίδευσης στην ιδιωτική εκπαίδευση όσο και τους ίδιους τους. Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε από το σχολείο την πρόσληψη ενός ακόμη μαθηματικού και αλλαγή ωραρίου, ώστε να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν κατά το διάστημα της απομάκρυνσης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού.

 

Δείτε όλα τα σχόλια