Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Παράταση έως 13 Απριλίου δίνεται με τροπολογία / Δυσφορία κομμάτων για δικαστές και καναλάρχες που θέλουν να αποφύγουν το πόθεν έσχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση έως 13 Απριλίου δίνεται με τροπολογία / Δυσφορία κομμάτων για δικαστές και καναλάρχες που θέλουν να αποφύγουν το πόθεν έσχες

Τρίμηνη, και όχι δίμηνη, θα είναι η παράταση για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν έσχες σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Πάντως, πολλά κόμματα (αλλά όχι η Ν.Δ...) εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την προσπάθεια των δικαστικών και των μιντιαρχών να μην καταθέσουν πόθεν έσχες.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατατέθηκε τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου του 2017 η λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων από τους υπόχρεους.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι η προθεσμία (ουσιαστικά έως το Πάσχα) δίδεται επειδή οι δικαστές έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης. "Υπάρχει γενικά μία δυστοκία με τις καθαρογραφήσεις" σχολίασε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τις καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης στην καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων. Σημειώνεται ότι οι δικαστές επικαλούνται θέματα προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας για να μην υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση και ότι το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

"Απολύτως γελοίο" χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης το επιχείρημα των δικαστικών ότι κινδυνεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και τόνισε ότι πρόκειται για "δυσπιστία μίας εξουσίας προς μία άλλη εξουσία και αυτό είναι θλιβερό". "Δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά" για τους πολίτες συμφώνησε και η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.

Το κλίμα της γενικευμένης συναίνεσης έναντι των μιντιαρχών και των δικαστών που αποφεύγουν το πόθεν έσχες "έσπασε" η Ν.Δ., με τον εισηγητή της Μάνο Κόνσολα να δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για την τροπολογία. Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων την υπερψήφισαν. Επιφύλαξη δήλωσαν ακόμη η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL