Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη / Σύσσωμη καταδίκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη / Σύσσωμη καταδίκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Τον “αποτροπιασμό” του για τη “βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια” στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα, Γ. Τσεβίκ. Ο Πρ. Παυλόπουλος εξέφρασε ακόμα την “αμέριστη συμπαράσταση” του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό, καθώς και τα “θερμά συλλυπητήριά” του προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και τις “ειλικρινείς ευχές” του για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες.

Τα “βαθιά συλλυπητήριά” του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό εξέφρασε στον πρέσβη της Τουρκίας κι ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας. “Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ώστε το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης και ασφάλειας” τόνισε μέσω Twitter ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος εξέφρασε και διαδικτυακά “ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη”, καθώς και “την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Ν. Βούτσης: “Απερίφραστη καταδίκη”

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του την “απερίφραστη καταδίκη” του και τον “αποτροπιασμό” του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ν. Βούτσης εξέφρασε επίσης τα “θερμά συλλυπητήριά” του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές του προς τους τραυματίες για ταχεία ανάρρωση. Ο Ν. Βούτσης μετέφερε τα αισθήματα του ίδιου και της εθνικής αντιπροσωπείας μέσω της διπλωματικής οδού.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στόχευε ξεκάθαρα σε ανθρώπους που ασπάζονται έναν κοσμικό τρόπο ζωής

“Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία στόχευε ξεκάθαρα ενάντια σε ανθρώπους που ασπάζονται έναν κοσμικό τρόπο ζωής, έρχεται να προστεθεί στις φρικιαστικές ενέργειες που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στη γείτονα χώρα” τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας ότι “δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη που γεννούν σε όλη την ανθρωπότητα τέτοιες πράξεις”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης ότι “η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι στον τούρκικο λαό στον οποίο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας”, ενώ εξέφρασε “τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια” στις οικογένειες των θυμάτων.

Κ. Μητσοτάκης: Ας είναι το τελευταίο για το 2017

“Θλίψη και οδύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. Ας είναι το τελευταίο για το 2017...” σχολίασε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης.

ΚΚΕ: Ενισχύεται ο κύκλος του αίματος στην περιοχή

Το ΚΚΕ καταδίκασε την “πολύνεκρη δολοφονική επίθεση” στην Κωνσταντινούπολη κι εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό. Το ΚΚΕ επισήμανε ακόμα ότι “αυτή η ενέργεια, όπως και οι προηγούμενες αντίστοιχες, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γύρω από την κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στρατηγικής σημασίας, πυροδοτούν και ενισχύουν τον κύκλο του αίματος που έχει ανοίξει ως απόρροια αυτών των ανταγωνισμών”.

Ποτάμι: Κανένας συμβιβασμός με τα τέρατα της τρομοκρατίας

“Το νέο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο αποτρόπαιο με όλα αυτά που συνταράσσουν τον κόσμο μας τα τελευταία χρόνια, σκοτεινοί άνθρωποι, ποτισμένοι με μίσος, σκοτώνουν όπου μπορούν, όποιον μπορούν” σημείωσε το Ποτάμι παρατηρώντας ότι “στόχος τους δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, στόχος τους είναι ο πολιτισμός μας και οι αξίες μας” συμπληρώνοντας ότι “στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, σκότωσαν πισώπλατα νέους από όλο τον κόσμο που γιόρταζαν την έλευση της νέας χρονιάς”.

Το Ποτάμι εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και σημείωσε ότι “τους διαβεβαιώνουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα απέναντι στο τέρας της τρομοκρατίας, είμαστε όλοι μαζί”. Το Ποτάμι επισήμανε ότι “η δυνατή Ευρώπη πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εξάλειψης των πυρήνων που κάθε τόσο σκορπούν τρόμο στις μεγαλουπόλεις” τονίζοντας ότι “κανένας συμβιβασμός με τα τέρατα της τρομοκρατίας, ο κόσμος μας δεν τους χωράει”.

ΑΝ.ΕΛΛ.: Απίστευτης νοσηρότητας τρομοκρατική ενέργεια

“Καταδικάζουμε με έντονο αποτροπιασμό την απίστευτης νοσηρότητας τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης που έσπειρε τον θάνατο και προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών” τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ., Μ. Παπαδοπούλου, η οποία εξέφρασε τα “ειλικρινή συλλυπητήρια” των ΑΝ.ΕΛΛ. στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και την αλληλεγγύη τους στον τουρκικό λαό.

Ένωση Κεντρώων: Όλος ο πολιτισμένος κόσμος να ενωθεί για τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους

Η Ένωση Κεντρώων καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη κι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ένωση Κεντρώων υπογράμμισε ότι “ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί στον αγώνα ολοκληρωτικής συντριβής του απάνθρωπου Ισλαμικού Κράτους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL