Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας / "Μονταζιέρα" Ν.Δ. και ύβρεις γα την επιστολή στους θεσμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας / "Μονταζιέρα" Ν.Δ. και ύβρεις γα την επιστολή στους θεσμούς

Με... “μονταζιέρα” και καταστροφολογία πορεύεται αντιπολιτευτικά η Ν.Δ., επιχειρώντας να “αξιοποιήσει” και να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών στους θεσμούς για την ενίσχυση των συνταξιούχων, σε μια προσπάθεια αφενός να πλήξει την κυβέρνηση, αφετέρου να “προσπεράσει” τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιούργησε το “γαλάζιο” “παρών” στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ήδη από προχθές, σαν... έτοιμη από καιρό, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για “επιστολή μετανοίας και υποτέλειας”, με ανακοινώσεις που έμοιαζαν να είχαν συνταχθεί πριν καν δημοσιοποιηθεί η επιστολή του υπουργού Οικονομικών. Ταυτόχρονα, χθες, η Ν.Δ. με “ομοβροντία” στελεχών της κλιμάκωσε την επίθεση της προς την κυβέρνηση, με κύριο στόχο να ελεεινολογήσει επί της επιστολής διαστρέφοντας τα γραφόμενα, ώστε να αποσβέσει τα όποια πολιτικά οφέλη αποκόμισε η κυβέρνηση από τη χριστουγεννιάτικη ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Σημειωτέον, άλλωστε, ότι στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη έχει αποφασιστεί να καταβληθεί προσπάθεια ούτως ώστε η επιστολή Τσακαλώτου να κρατηθεί επί μακρόν στη δημοσιότητα. Μάλιστα, καίτοι ο υπουργός Οικονομικών δεν γράφει τίποτα περισσότερο από τα ήδη γνωστά και ψηφισμένα, η Ν.Δ. θα επιχειρεί, επικαλούμενη διαρκώς το εν λόγω έγγραφο, να “απαντά” στις διαρκείς εγκλήσεις και κατηγορίες εκ μέρους του Μαξίμου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει απροσχημάτιστα το μέρος των δανειστών.

Τις σχετικές προθέσεις του Μοσχάτου αποκάλυψε χθες, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδ. Γεωργιάδης. “ Όποτε ξαναμιλήσει αριστερός στην Ελλάδα για αντίσταση, ιδεώδη και ιδανικά, θα δείχνουμε την επιστολή Τσακαλώτου”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών “δηλωσίες”. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι “δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας” και ισχυρίστηκε ότι “για πρώτη φορά οι δανειστές γνωρίζουν ότι έχουν έναν πρωθυπουργό που, για να κρατήσει την καρέκλα, μπορεί να κάνει τα πάντα” - αν και δεν έχουν περάσει πολλά 24ωρα από τότε που κατηγορούσε την κυβέρνηση για... το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή για “μονομερείς ενέργειες” οι οποίες, δήθεν, θα “τίναζαν τη διαπραγμάτευση στον αέρα”.

Παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την επιστολή Τσακαλώτου και ως προς ακόμη ένα σημείο: προκειμένου, δηλαδή, να ενισχύσει το καταστροφολογικό “αφήγημά” της περί “νέων μέτρων” που... διαρκώς προαναγγέλλει. “Γαλάζιες” πηγές μετέδιδαν χθες ότι την ερχόμενη άνοιξη έρχονται... νέες περικοπές στις συντάξεις, προεξοφλώντας ότι η κυβέρνηση θα πέσει έξω στους στόχους που έχει ήδη “πιάσει”! “Την αποτυχία του Τσίπρα θα την πληρώνουν οι Έλληνες συνταξιούχοι” “προφήτευσε” χθες σχετικώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος, μάλιστα, αιτιολόγησε τη “γαλάζια” εμμονή για εκλογές εδώ και τώρα λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει επί μακρόν στην εξουσία, η Ν.Δ. θα πρέπει να... αναθεωρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός ορίων

Ταυτόχρονα, όπως ήδη προαναφέρθηκε, βασικό χαρακτηριστικό της αντιπολιτευτικής επικοινωνιακής τακτικής της Ν.Δ. εφεξής θα είναι οι εκτός ορίων χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη χρησιμοποιήσει τις λέξεις “μετάνοια”, “υποτέλεια”, “εξευτελισμός”, “ταπείνωση” για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, ενώ πέραν του χθεσινού κρεσέντο του Άδ. Γεωργιάδη, για “ξεβράκωμα της κυβέρνησης” έκανε λόγο και ο Μ. Βορίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL