Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Σε 3-4 μήνες θα είναι έτοιμο το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε 3-4 μήνες θα είναι έτοιμο το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ

Θετική γνώμη για τον διορισμό του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, Θ. Μπακαλέξη, διατύπωσε η Επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών της Βουλής, ενώ η σύνθεση του Δ.Σ. του Φορέα θα συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες. Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αν. Πετρόπουλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε στις πιέσεις των θεσμών που τον Ιούνιο ζητούσαν να αναβληθεί η λειτουργία του ΕΦΚΑ για έναν χρόνο, καθώς δεν περίμεναν ότι θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσει από την 1/1/2017. Ο Αν. Πετρόπουλος σημείωσε ότι πιθανή αποδοχή αυτής της πρότασης «θα συνοδευόταν από άλλες πιέσεις».

Ο Αν. Πετρόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του πως μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν όλες οι υπολειπόμενες συντάξεις, ενώ επισήμανε ότι, λόγω της επέκτασης του ηλεκτρονικού συστήματος, είναι εφικτή η μετακίνηση προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ο Θ. Μπακαλέξης εκτίμησε ότι το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ θα είναι έτοιμο σε 3-4 μήνες το αργότερο, ενώ παρατήρησε ότι το πρόστιμο για την απασχόληση ανασφάλιστου εργαζόμενου δεν θα πρέπει να είναι εξοντωτικό χαρακτηρίζοντας καλή ιδέα τη μετατροπή του σε εισφορά.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι η 13η σύνταξη σε όσους δεν την έλαβαν χθες, μαζί με την πλειονότητα των συνταξιούχων, θα καταβληθεί σήμερα. Ο Θ. Μπακαλέξης εξήγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι οι ταχυδρομικοί διανομείς των ΕΛΤΑ δεν πέρασαν από κάποιες περιοχές ή σε άλλες καταγράφηκαν καθυστερήσεις στα ταχυδρομικά γραφεία λόγω κοσμοσυρροής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL