Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυστηρό μήνυμα Ν. Βούτση προς όσους πιέζουν για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις

Eurokinissi

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανέργων, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, συντηρούνται από τις συντάξεις των οικογενειακών τους προσώπων.

Για «βλακείες» κι «ανόητες» απόψεις έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, αναφερόμενος σε όσους ισχυρίζονται ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κι ότι «υπάρχει ακόμα λίπος».

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με αφορμή τον διορισμό του νέου προέδρου του ΕΦΚΑ, Θ. Μπακαλέξη, από την Επιτροπή Δημοσίων Οργανισμών της Βουλής, ο Ν. Βούτσης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους συνεχίζουν τις πιέσεις για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις κι επισήμανε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανέργων, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, συντηρούνται από τις συντάξεις των οικογενειακών τους προσώπων.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι είναι «προσχηματική» η σύνδεση των πιέσεων προς την χώρα με την απόδοση της 13η σύνταξης υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό προήλθε από την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων. Ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε «εγκληματική» και «δολοφονική» την επιλογή που έγινε πέρσι, όταν και δεν έγιναν αποδεκτές οι εισηγήσεις της ελληνικής πλευράς να συμπεριληφθεί η διαφαινόμενη υπεραπόδοση των εσόδων στους δημοσιονομικούς στόχους. Ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι η υπεραπόδοση των εσόδων έφτασε το 1,1 δισ. ευρώ επισημαίνοντας πόσα λιγότερα μέτρα θα είχαν ληφθεί σε διαφορετική περίπτωση.

Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι όλα τα ζητήματα σε σχέση με την δεύτερη αξιολόγηση θα «κλείσουν» μέσα στον Γενάρη υπογραμμίζοντας ότι ο «συσχετισμός απόψεων» είναι διαφορετικός από πέρσι. Ο Ν. Βούτσης μίλησε για «εμμονές» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, αλλά κι άλλων, τόνισε όμως ότι πλέον είναι λιγότεροι αυτοί που είναι μαζί του. Ο Ν. Βούτσης αναρωτήθηκε ακόμα αν υπάρχει η επιθυμία για μετατροπή των Βαλκανίων σε «μια ζώνη των 200-300 ευρώ, χωρίς κοινωνικές εγγυήσεις, χωρίς δυνατότητα στον πρωτογενή τομέα και με χαμηλές υπηρεσίες».

Δείτε όλα τα σχόλια