Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία «παγώνει» για ένα χρόνο η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των 259 παρόντων βουλευτών κατά την ονομαστική ψηφοφορία, καθώς και τα οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα την υποστήριξαν. Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο βουλευτής του Ποταμιού Αχμ. Ιλχάν καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στ. Παναγούλης, Γ. Καρράς και Λ. Γρηγοράκος.

Παρά την ομοθυμία ως προς τη στήριξή της από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, τις προηγούμενες μέρες η τροπολογία αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης υποστηρίχθηκε ότι είναι λάθος η επίκληση της προσφυγικής κρίσης ως λόγου για το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Αντίθετα, βουλευτές της αντιπολίτευσης παρατήρησαν ότι το μέτρο θα έπρεπε να υιοθετηθεί στο πλαίσιο της συνταγματικής αρχής της νησιωτικότητας. Διαφωνίες εκφράστηκαν και για την εξαίρεση της Ρόδου και της Καρπάθου από την ισχύ του μέτρου.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου είχε αναφερθεί στην απόφαση της Ν.Δ. να στηρίξει την τροπολογία καλωσορίζοντας την αλλαγή της στάσης της σε σχέση με τη 13η σύνταξη. Η Κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ότι «η Ν.Δ. αντιλήφθηκε το λάθος της να ψηφίσει 'παρών' στη χορήγησης της δέκατης τρίτης σύνταξης και τώρα κάνει το σωστό». Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη είχε μιλήσει για «κροκοδείλια δάκρυα» σχετικά με την άρση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά υπενθυμίζοντας ότι το μέτρο αυτό συμπεριλαμβανόταν στο e-mail Χαρδούβελη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL