Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ασκήσεις αποσταθεροποιητικής σεναριολογίας από τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ασκήσεις αποσταθεροποιητικής σεναριολογίας από τη Ν.Δ.

Σε ασκήσεις... σεναριολογίας επιδίδεται η Ν.Δ. σε μία προσπάθεια να κρατήσει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας υποθέσεις και “γαλάζιες” διαρροές που συντείνουν στο κλίμα της αποσταθεροποίησης. Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά την ακραία στάση Σόιμπλε ως προς την ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους επιχαίροντας για την προσωρινή “εμπλοκή” στην ομάδα εργασίας του Eurogroup, που αναμένεται να λυθεί σήμερα.

Στο Μοσχάτο αντιλαμβάνονται ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και διατυπώσεις υπέρ των πρόωρων εκλογών αποδυναμώνουν την ουσία του αιτήματος. Συν τοις άλλοις, στο πλαίσιο της “δομικής” αντιπολίτευσης και του “σκληρού ροκ”, η Ν.Δ. υποπίπτει σε αντιφάσεις που, όπως παραδέχονται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη του κόμματος, θολώνουν το πολιτικό στίγμα της Ν.Δ.: αυτό διότι, την ώρα που οι “γαλάζιοι” ζητούν εκλογές, η Ν.Δ. επικρίνει με σκληρό τρόπο την κυβέρνηση επειδή... καθυστερεί να κλείσει την αξιολόγηση!

Ως εκ τούτων στην Ν.Δ. δίνουν έμφαση σε σενάρια τα οποία, καίτοι δεν προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, παραμένουν στις πρώτες σελίδες πολλών ΜΜΕ και έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την καλλιέργεια κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης μεσούσης της διαπραγμάτευσης. Αίφνης κορυφαία “γαλάζια” στελέχη προεξοφλούν “ηρωική έξοδο” της κυβέρνησης, σενάρια για... δημοψήφισμα ρήξης με την Ευρωζώνη, αλλά και ενδεχόμενο να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας.

Μάλιστα, ήδη από προχθές, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασ. Κικίλιας επέλεξε να... απαντήσει στα σενάρια αυτά. “Αν νομίζει (σ.σ.: ο πρωθυπουργός) ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ή στήριξη προκειμένου να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα από τη Βουλή, τότε να προχωρήσει στα δέοντα. Και αυτά είναι εκλογές” είχε τονίσει, ενώ “γαλάζιες” διαρροές προανήγγελλαν ότι “η αντίδραση της Ν.Δ. θα είναι σκληρή” σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ χθες τα ίδια σενάρια ενίσχυσε και η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία, μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά”, εκτίμησε ότι “ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει την ηρωική του έξοδο και ετοιμάζεται για εκλογές” σημειώνοντας παράλληλα ότι «ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα του έδινε την ευκαιρία να αποδράσει από τις ευθύνες του και να αφήσει την 'καυτή πατάτα' για τον Κυρ. Μητσοτάκη»!

“Συνδρομή” Βενιζέλου

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. “πατά” στο κλίμα που καλλιέργησε ήδη από την περασμένη Κυριακή σχετικά με αυτά τα... ευφάνταστα σενάρια ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, εκφεύγοντας εκ νέου από την επίσημη εκφώνηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είχε “προειδοποιήσει” μέσω της “Βραδυνής” τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να “μπλοκάρει” τυχόν δημοψήφισμα, ενώ χθες επανήλθε μέσω του ΣΚΑΪ εκτιμώντας ότι, αν “κολλήσει” η διαπραγμάτευση, “θα έχουμε ξανά ένα σκηνικό ρήξης”. “Μπορεί να είναι δημοψήφισμα, μπορεί να είναι εκλογές με δημοψηφισματικού χαρακτήρα ερώτημα που συγκροτεί μέτωπα” απεφάνθη ο κ. Βενιζέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL