Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Πώς σκοπεύει ο Αλ. Τσίπρας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα το 2017 / Ιανουάριο αξιολόγηση, Μάρτιο ποσοτική χαλάρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς σκοπεύει ο Αλ. Τσίπρας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα το 2017 / Ιανουάριο αξιολόγηση, Μάρτιο ποσοτική χαλάρωση

Δύο στάδια και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: αξιολόγηση εντός του Ιανουαρίου και ποσοτική χαλάρωση εντός του Μαρτίου.

"Στόχος μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος Ιανουαρίου. Αυτό θέλουμε, γι’ αυτό παλεύουμε" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ονομαστική για τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε την επιστολή προς το EuroWorking Group, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι μόλις επέστρεψε από την Κρήτη και χαμογελώντας σχολίασε: "Υποθέτω ότι την έχει στείλει. Του έχω εμπιστοσύνη".

Την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ο πρωθυπουργός την εκτιμά για τον Μάρτιο, όταν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με αυτές τις δύο κινήσεις, συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, "το 2017 θα αλλάξει η πολιτική ατζέντα" και θα μιλήσουμε για τις "βασικές προτεραιότητες", όπως είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της κοινωνίας και η συνταγματική αναθεώρηση.

Από την κυβερνητική ατζέντα για το 2017 απουσιάζουν οι εκλογές. "Δεν είναι στις προθέσεις μας" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις γερμανικές εκλογές. Οι εκτιμήσεις του ήταν ότι η Μέρκελ δεν θα συγκυβερνήσει με το ακροδεξιό AFD και ενδεχομένως θα αναζητήσει συμμαχία με τους Πράσινους, ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (που δεν έχουν καταλήξει στον υποψήφιό τους) έχουν αποφασίσει να σπάσουν τη συμμαχία με τους Χριστιανοδημοκράτες, ότι είναι ανοιχτό το ζήτημα της τριπλής συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών - Αριστεράς - Πρασίνων. "Το ενδιαφέρον είναι ποιος θα γίνει υπουργός Οικονομικών" σημείωσε χαμογελώντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL