Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιερώνυμος: Οι ακραίοι ιεράρχες εκπροσωπούν ανθρώπους!

web

Άφεση στους σκληρούς μέσα από τη Βουλή - "Το καράβι βουλιάζει και τότε δεν γλιτώνει ούτε το αφεντικό, ούτε ο μούτσος"

Άφεση αμαρτιών στους... Αμβρόσιους έδωσε χθες στη Βουλή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με όσα είπε στη Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι ώρα ούτε καν να συζητηθεί ο χωρισμός κράτους - Εκκλησίας.

Το θέμα των ακραίων φωνών έθεσε στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Ιερώνυμος: Ποιος θα τον τιμωρήσει;

Αν. Καββαδία: Ακόμη και αν είναι φωνές μίσους;

Ιερώνυμος: Νομίζετε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν ανθρώπους;

Αν. Καββαδία: Αυτές οι φωνές τι σχέση έχουν με το χριστιανικό μήνυμα αγάπης;

Ιερώνυμος: Θα του πω ότι κάνει λάθος, αλλά δεν μπορώ να του κόψω το κεφάλι.

Για τον χωρισμό κράτους - Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος έστειλε πολλά μηνύματα. "Δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια πράγματα. Όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες που μας σπρώχνουν. Έχουμε ιδεοληψίες. Το καράβι βουλιάζει και άμα βουλιάξει δεν γλιτώνει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο μούτσος" είπε. Και για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θυμήθηκε ότι στη συνάντηση που είχαν "Μου είπε 'Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε'. Και του είπα: 'Άμα πάμε καλά, έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Άμα δεν πάμε...'".

Ο Ιερώνυμος αμφισβήτησε εμμέσως ότι η Πολιτεία το εννοεί όταν μιλά για χωρισμό: "Είμαστε εθισμένοι στα λόγια και ξέρω ότι θα αργήσει να έρθει μια ώρα που (θα συζητηθούν) σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο και την Εκκλησία". "Η πρότασή μου είναι διακριτοί, αλλά καθαροί ρόλοι, και να προσθέσουμε συνεργασία όταν είναι ανάγκη. Ακούστηκε για χωρισμό. Όποιος θέλει μπορεί να φύγει, πάρε τα πράγματά σου και φύγε, εμείς δεν σε διώχνουμε. Αν αργότερα θυμηθείς το σπίτι το πατρικό σου, μπορείς να επιστρέψεις" ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος, ζητώντας να συζητηθεί στην Εκκλησία η περιουσία της που έχει πάρει το κράτος.

Δείτε όλα τα σχόλια