Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Και εκλογές και... συμφωνία για την αξιολόγηση ζητεί η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και εκλογές και... συμφωνία για την αξιολόγηση ζητεί η Ν.Δ.

Σε θολά νερά συνεχίζει να “ψαρεύει” η Ν.Δ., καθώς, με δεδομένο ότι -εφόσον κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση- τα δύσκολα θα περάσουν, επιχειρεί με κάθε τρόπο να μεγεθύνει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση επανέφερε χθες την κριτική της για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητώντας παράλληλα... εκλογές, αλλά και “προφητεύοντας” τέταρτο Μνημόνιο!

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασ. Κικίλιας επανέλαβε και το “γαλάζιο” αίτημα περί “πολιτικής αλλαγής”, αλλά ταυτόχρονα... εγκάλεσε το Μαξίμου επειδή δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία. Και αμέσως μετά ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση “παριστάνει ότι διαπραγματεύεται” και πως ο πρωθυπουργός “έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο” υποπίπτοντας σε μία ακόμη αντίφαση και αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα πώς γίνεται μία κυβέρνηση να έχει πει -υποτίθεται- “ναι σε όλα”, αλλά την ίδια στιγμή να μην επιτυγχάνεται συμφωνία!

Ταυτόχρονα ο Βασ. Κικίλιας επιστράτευσε για μία ακόμη φορά την κινδυνολογία υποστηρίζοντας πως “είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα”.

Κατά τον “γαλάζιο” εκπρόσωπο ο πρωθυπουργός “παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν».

Σημειωτέον ότι, παρά την κοινωνική κατακραυγή και τις εσωκομματικές αντιδράσεις από το “παρών” της Ν.Δ. στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο Βασ. Κικίλιας χθες περιέγραψε την ενίσχυση ως “εμπόδιο” για την αξιολόγηση: «Ενώ είχε δεσμευτεί (σ.σ.: ο πρωθυπουργός) να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στην προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας μοιράζει ένα 'αντίδωρον' στους συνταξιούχους επιχειρώντας να τους εξαπατήσει» κατέληξε .

Τέλος, χαρακτήρισε “φάρσα” τα σενάρια περί δημοψηφίσματος -κρατώντας αποστάσεις από τις σχετικές “προφητείες” του Ευ. Βενιζέλου.

Την ίδια στιγμή 13 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεταν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για... “χρηματοδότηση πολιτικών φορέων από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας” σε μία ακόμη προσπάθεια τυφλής σπέκουλας.

Δ. Τζανακόπουλος: “Η Ν.Δ. δίνει διαπιστευτήρια υποταγής”

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. “Η Ν.Δ. συνεχίζει ακόμα και σήμερα να δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στους ακραίους κύκλους των δανειστών” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατηγορώντας την πως “επιμένει να μην απαντά ποια είναι τελικά η θέση της για τα παράλογα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ".

Ο υπουργός Επικρατείας, μάλιστα, “υπενθύμισε” στον Βασ. Κικίλια τα “30 δισ. μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά”, τη “συνολική ύφεση 25% που έφεραν οι πολιτικές τους”, την “εκτόξευση της ανεργίας στο 27%”, την “πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας”. “Η χώρα δεν θα παραδοθεί βορά στο αντικοινωνικό μένος της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL