Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Με ύβρεις και χυδαιότητες / Αντιπολίτευση στα άκρα από τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ύβρεις και χυδαιότητες / Αντιπολίτευση στα άκρα από τη Ν.Δ.

Στα άκρα οδηγεί η Ν.Δ. την πολιτική αντιπαράθεση διά... παν ενδεχόμενον, καθώς στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν να πιθανολογούν πως το εκλογικό σενάριο παραμένει στο τραπέζι. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις από τη μη υπερψήφιση της ενίσχυσης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και προσπαθεί να... ταυτίσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με τον Β. Σόιμπλε!

Καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, ο Κ. Μητσοτάκης, με διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του κατά την περιοδεία του στη Θράκη, επετίθετο προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα, υλοποιώντας τη στρατηγική απόφασή του για αποδόμηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα, στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και χθες κορυφαία “γαλάζια” στελέχη, υψώνοντας κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και χρησιμοποιώντας ακραίους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς. Μεταξύ άλλων, είναι χαρακτηριστικό πως ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές “για να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ισχυρίστηκε από την Κομοτηνή πως «καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.».

Εκτός ορίων

Σημειωτέον ότι, στην προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ του Αλ. Τσίπρα, η Ν.Δ. πλέον... βγαίνει από τα όρια. Μάλιστα προχθές ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό “ανήθικο και επικίνδυνο” αναφερόμενος στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί το “παρών” της Ν.Δ. στην ονομαστική ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας. «Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες περικοπές για τους συνταξιούχους» σημείωσε, προσθέτοντας: “Και είναι επικίνδυνος γιατί θέτει σε κίνδυνο τις θυσίες των Ελλήνων”.

Παράλληλα, ήδη από χθες η αξιωματική αντιπολίτευση εφαρμόζει τη νέα “γραμμή” της: δηλαδή, την προσπάθειά της να ταυτίσει τον πρωθυπουργό με... τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές κατηγορίες ότι είναι η ίδια που στηρίζει τις ακραίες θέσεις του “τσάρου” της γερμανικής οικονομίας. Μάλιστα, η Ντ. Μπακογιάννη έφτασε στο σημείο, μιλώντας στην εφημερίδα "Real News", να σημειώσει ότι... “Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σόιμπλε είναι δύο αλληλοτροφοδοτούμενα πρόσωπα, που ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας”!

Ταυτόχρονα, χθες, μιλώντας στον ρ/σ Real ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκης επιστράτευσε ύβρεις για να ασκήσει... μαχητική αντιπολίτευση: “Μας κυβερνά μια πολιτική συμμορία του κ. Τσίπρα” επισήμανε, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό ότι... “λειτουργεί με κανέναν κανόνα ηθικής”.

Επενδύοντας στους “πρώην” του ΣΥΡΙΖΑ...

Εν τω μεταξύ, στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη τελούν με το βλέμμα στραμμένο σε στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας στη ρευστοποίηση του κυβερνώντος κόμματος ώστε να μείνει ως μόνο “μεγάλο κόμμα” στο πολιτικό σκηνικό η Ν.Δ. “Γαλάζια” στελέχη δεν κρύβουν τις... προσδοκίες τους από την “ανίχνευση” της Πλεύσης Ελευθερίας στις δημοσκοπήσεις, αλλά και από τις πληροφορίες που θέλουν Ζ. Κωνσταντοπούλου, Π. Λαφαζάνη και Αλ. Αλαβάνο να πρωταγωνιστούν σε διεργασίες ενοποίησης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μάλιστα, προχθές, ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να... αμφισβητήσει τον αριστερό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς “διόρθωσε” στην Κομοτηνή ΟΝΝΕΔίτες που έλεγαν “Κυριάκο, γερά, να φύγει η Αριστερά” και τους κάλεσε “να μην εξισώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά...”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL