Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη / "Τούμπα" της Ν.Δ.: "Όχι" στους συνταξιούχους, "ναι" στους νησιώτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη / "Τούμπα" της Ν.Δ.: "Όχι" στους συνταξιούχους, "ναι" στους νησιώτες

Στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση κατά το δοκούν της υπεραπόδοσης των εσόδων προσήλθε χθες και επίσημα η Ν.Δ. ψηφίζοντας την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, που θα ψηφιστούν με ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη, στις 7 μ.μ., "είναι νομοσχέδια που έρχονται να συμπληρώσουν τη στρατηγική μας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επεσήμανε μάλιστα ότι και το πλαστικό χρήμα και η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων είναι χρήματα που θα ανήκουν στην υπεραπόδοση των εσόδων. Είναι "μη παραμετρικά μέτρα και δεν συμμετέχουν στο ‘χτίσιμο’ των δημοσιονομικών στόχων που έχουμε θέσει. Αυτό είναι το κακό νέο. Το καλό νέο είναι πως ό,τι κερδίζεις είναι δικά μας χρήματα και τα διαθέτεις όπως θέλεις" τόνισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

ΠΑΣΟΚ: ονομαστική με στόχο τη Ν.Δ.

Ο υπουργός απέφυγε να σχολιάσει πολιτικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως η ουσία είναι ότι μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. στην απόδοση 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους ακολούθησε η οπισθοχώρηση που έδωσε δικαίωμα ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ να κερδοσκοπήσει πολιτικά εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Καλώς τα παιδιά" είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με προφανή στόχο τη... Ν.Δ.! Την πρόταση συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Αχμέτ Ιλχάν (Ποτάμι) και οι ανεξάρτητοι Στ. Παναγούλης, Λ. Γρηγοράκος και Γ. Καρράς.

Β. Τσίρκας: Ευπρόσδεκτοι, αλλά ο λαός δεν ξεχνά

"Μετά τις οξύτατες κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η Ν.Δ. μη ψηφίζοντας το κοινωνικό επίδομα ψηφίζουν την τροπολογία αυτή. Είναι ευπρόσδεκτοι" σχολίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας και πρόσθεσε: "Να είστε σίγουροι, όμως, ότι οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν. Δυστυχώς, αντί να ζητάτε τόσα και άλλα τόσα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που εσείς φτωχοποιήσατε με τις πολιτικές σας, δεσμεύεστε να ψηφίσετε τόσα και άλλα τόσα από αυτά που ζητάει ο κ. Σόιμπλε".

Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα εισοδήματα

Αναφερόμενος ο υπουργός Οικονομικών στη ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα υπογράμμισε με νόημα ότι στο υπουργείο "έχουμε επεξεργαστεί πολύ καλά λογισμικά για να επεξεργαζόμαστε πολλές υποθέσεις την ημέρα και όχι λίγες υποθέσεις τον μήνα. Άρα έχουμε και το μαστίγιο και το καρότο". Έστειλε ακόμη το μήνυμα σε όσους έχουν αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό ότι "είναι η τελευταία ευκαιρία" για να τα φέρουν πίσω νομιμοποιημένα.

"Η ουσία του προβλήματος είναι ότι δεν θέλουμε να δώσουμε αμνηστία, δεν θέλουμε να επιβραβεύσουμε αυτούς που έβγαλαν έξω τα λεφτά τους, αλλά τι θα πλήρωναν αν φορολογούνταν" τόνισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην ισορροπία που έχει η συγκεκριμένη διάταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL