Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τσακαλώτος: Εξαίρεση από το αφορολόγητο μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών για ευπαθείς ομάδες

Ο Ευ.Τσακαλώτος προειδοποίησε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί πολύ καλά λογιστικά που μπορούν να εξετάσουν πολλές υποθέσεις την ημέρα μιλώντας για «μαστίγιο και καρότο».

Τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και τα άτομα σε δικαστική συμπαράσταση θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση να καλύψουν μέρος του αφορολόγητου με ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με αλλαγές που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ.Τσακαλώτος, στο νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Παράλληλα, ο Ευ.Τσακαλώτος κατέθεσε αλλαγή στο νομοσχέδιο, ώστε όταν αποφασιστούν τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αυτές οι ρυθμίσεις να περάσουν από την Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε ακόμα την λογική των ρυθμίσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων χαρακτηρίζοντάς την «τελευταία ευκαιρία». Ο Ευ.Τσακαλώτος παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αμνηστία, αλλά οι πολίτες αυτοί να πληρώσουν ό,τι θα πλήρωναν αν είχαν αφήσει τα χρήματά τους στην χώρα.

Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε τους φοροφυγάδες ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί πολύ καλά λογιστικά που μπορούν να εξετάσουν πολλές υποθέσεις την ημέρα μιλώντας για «μαστίγιο και καρότο».

Επίσης με νομοτεχνική βελτίωση αποσύρθηκε ρύθμιση που αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές στα τυχερά παίγνια, με τον Ευ.Τσακαλώτο να σημειώνει ότι κρίθηκε πιο σωστό το ζήτημα να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματωθεί στο Ελληνικό δίκαιο σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Δείτε όλα τα σχόλια