Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Δριμύ κατηγορώ Κοντονή κατά της Ν.Δ.: / Δριμύ κατηγορώ Κοντονή κατά της Ν.Δ.: "Είστε απόντες από τη στήριξη φτωχών ανθρώπων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δριμύ κατηγορώ Κοντονή κατά της Ν.Δ.: / Δριμύ κατηγορώ Κοντονή κατά της Ν.Δ.: "Είστε απόντες από τη στήριξη φτωχών ανθρώπων"

«Αυτό που δηλώσατε είναι 'απών' από αυτήν την προσπάθεια στήριξης φτωχών ανθρώπων και συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν πληγεί κατάφωρα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των πολιτικών και των συμφωνιών που εσείς είχατε συνάψει» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ασκώντας, κατά την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, σκληρή κριτική στη Ν.Δ. για τη στάση της στην προχθεσινή ονομαστική ψηφοφορία.

Στην τοποθέτηση Κοντονή αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Ν. Δένδιας: «Αυτή ήταν η άποψή μας, αυτό ψηφίσαμε, έτσι θέλουμε στο τέλος - τέλος, και αν σας αρέσει! Η ελληνική κοινωνία θα μας κρίνει και κοιτάξτε καμιά μέτρηση για να δείτε πώς κρίνει εσάς». Ο Ν. Δένδιας υποστήριξε ότι η Ν.Δ. ψήφισε «παρών» «γιατί η κυβέρνηση μας εξαπάτησε, ο πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι δεν έχει ούτε κατανόηση ούτε ενημέρωση με τους εταίρους της χώρας και έθεσε σε πλήρη διακινδύνευση τη διαπραγμάτευση».

Τη στάση της Ν.Δ. και ιδιαίτερα την επιλογή της να ψηφίσει το άλλο σκέλος των εξαγγελιών για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά σχολίασε δηκτικά ο Β. Κεγκέρογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Καλώς τα παιδιά! Σήμερα δεν ισχύει το κώλυμα της ονομαστικής για το θέμα αυτό; Δεν ισχύει η μη συμφωνία με τους εταίρους τώρα;» αναρωτήθηκε μιλώντας για «λαϊκισμό».

Αντίθεση ΑΝ.ΕΛΛ. στη ρύθμιση για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Απόσυρση ή αναδιατύπωση της ρύθμισης για την απαγόρευση αντιπροσώπευσης ιδρυμάτων πληρωμών και ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος από επιχειρήσεις του χώρου των τυχερών παιχνιδιών και της εμπορίας όπλων, λόγω του υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ζήτησε ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένος, ο οποίος έθεσε το ερώτημα: «Είναι δυνατόν να λέμε τώρα, ενώ έχουμε δώσει άδεια σε 4.600 καταστήματα του ΟΠΑΠ και σε 500-600 εταιρείες που πουλάνε κυνηγετικά όπλα, ότι το κράτος έδωσε άδεια και συγχρόνως είναι εταιρείες που κάνουν ξέπλυμα χρήματος;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL