Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Ο Ν. Βούτσης στη Μόσχα: / Ο Ν. Βούτσης στη Μόσχα: "Η Ελλάδα σώζει και την ευρωπαϊκή ιδέα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ν. Βούτσης στη Μόσχα: / Ο Ν. Βούτσης στη Μόσχα: "Η Ελλάδα σώζει και την ευρωπαϊκή ιδέα"

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιέκνο μετά την ομιλία του σηκώθηκε όρθια στην έδρα της προέδρου και είπε: "Είμαι φίλη της Ελλάδας, αγαπώ την Ελλάδα!". Νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον Ν. Βούτση στην είσοδο του κτηρίου της Άνω Βουλής, κάτι που είναι σπάνιο και εξαιρετικά τιμητικό από ρωσικής πλευράς.

"Η Ελλάδα έχει υποβληθεί σε θυσίες επτά σχεδόν ετών με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής, όχι μόνον ως μέσο για την επίλυση της οικονομικής κρίσης, με συνεχή Μνημόνια λιτότητας και υφεσιακά αποτελέσματα. Η Ελλάδα φέρει δηλαδή ένα βάρος όχι μόνον για τη διάσωση της οικονομίας της, αλλά και για τη διάσωση της ευρωπαϊκής ιδέας, καθώς οιαδήποτε άλλη επιλογή δεν θα έπληττε μόνον την ούτως ή άλλως ταλανιζόμενη ελληνική οικονομία, αλλά και την ευρωπαϊκή ιδέα" τόνισε στην ομιλία του ο Ν. Βούτσης.

"Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο γεωγραφικό κέντρο ενός τριγώνου εστιών αστάθειας και συγκρούσεων. Έχει λειτουργήσει ως πόλος σταθερότητας σε ένα περιβάλλον προϊούσας αστάθειας, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει και γενικευμένη αποσταθεροποίηση τόσο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και στη Β. Αφρική" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Προτεραιότητα το Κυπριακό

Στη συνάντηση με τη Β. Ματβιένκο ο Ν. Βούτσης επεσήμανε ότι "δίνουμε προτεραιότητα σε αυτή την κρίσιμη φάση για την επίλυση του Κυπριακού" και η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου σημείωσε με νόημα: "Η θέση μας είναι θέση αρχών. Δεν αλλάζουμε ούτε τη στάση μας ούτε τους φίλους μας".

"Ο κόσμος μεταβαίνει από μονοκεντρικό σε πολυκεντρικό σύστημα" ανέφερε η Β. Ματβιένκο και πρόσθεσε: "Στην Ε.Ε. υπάρχει οικονομική και μεταναστευτική κρίση που συνδέεται με την έλλειψη ασφάλειας και την έξαρση της διεθνούς τρομοκρατίας και γι’ αυτό πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας. Είμαστε υπέρ της ενίσχυσης του ΟΗΕ ως διεθνούς οργανισμού για την τήρηση του διεθνούς δικαίου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL