Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Δημ. Τζανακόπουλος: Όρος απαράβατος να μην ψηφιστούν νέα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Τζανακόπουλος: Όρος απαράβατος να μην ψηφιστούν νέα μέτρα

«Η οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018, αυτό είναι απαράβατος όρος για να υπάρξει συμφωνία» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Flash 96.

«Τώρα, τα υπόλοιπα, οι τεχνικές λεπτομέρειες, ή οι διάφοροι τρόποι που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις, είναι βεβαίως προς συζήτηση. Και σ’ αυτή τη συζήτηση, ξέρετε ότι δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε. Χαρακτήρισε επίσης πάρα πολύ θετική την απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, «την οποία μάλιστα καταφέραμε να την εξασφαλίσουμε χωρίς να υπάρξει αντάλλαγμα νέων μέτρων. Η συζήτηση που αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 δεν έχει κλείσει. Επομένως, ούτε 3 χρόνια 3,5% υπάρχει, ούτε 10 χρόνια 3,5% υπάρχει. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι η συμφωνία του Ιουλίου-Αυγούστου, με όσα εκείνη προβλέπει».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο Δημ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να πει γι’ αυτή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την απαίτηση για εκλογές, είναι ότι είναι ανεύθυνη, αν όχι επικίνδυνη. Όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη χώρα».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει αγωνία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο εκλογών, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αγωνία. Αυτό το οποίο υπάρχει είναι η απαίτηση από τη δική μας μεριά να έχουμε σαφή τοποθέτηση εκ μέρους της ΝΔ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές φορές κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν κλείνουμε στην ώρα της την αξιολόγηση».

«Αυτό που εγώ θα τον ρωτούσα είναι αν θεωρεί ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πραγματικά αμφιβάλω αν η απάντηση που θα έπαιρνα θα ήταν τότε αρνητική. Διότι ο κ. Μητσοτάκης πάρα πολλές φορές έχει τοποθετηθεί λέγοντας ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί μια ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς. Βεβαίως ήρθε το ίδιο του το κόμμα και του τράβηξε το αυτί, θα έλεγε κανείς, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL