Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.1°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.8°C18.6°C
0 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
20.2°C20.2°C
1 BF 54%
Αλ. Τσίπρας: Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι στενότερες από ποτέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι στενότερες από ποτέ

«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι στενότερες από ποτέ, στη βάση ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου.https://twitter.com/PrimeministerGR/status/806799442326142976

Οι δύο άνδρες εξέτασαν την πορεία της διμερούς συνεργασίας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προτείνει στον Β. Νετανιάχου να γίνει στη Θεσσαλονίκη η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη λόγω και της παρουσίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας (σ.σ. μια κοινότητα που δέχθηκε μεγάλο "χτύπημα" κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς 50.000 μέλη της χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης) και θεωρείται "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων".

Στη διμερή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου. Στο τέλος της τριμερούς συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τους τρεις ηγέτες και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ιερουσαλήμ ο Αλ. Τσίπρας για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL