Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΣΕΔΑ: Ο Αξελός δεν θα υπάρχει ούτε ως ανάμνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΕΔΑ: Ο Αξελός δεν θα υπάρχει ούτε ως ανάμνηση

«Δεν θα υπάρχει ούτε ως ανάμνηση», διαμηνύει για τον Ρήγα Αξελό της Ανοιχτής Πόλης ο ΣΕΔΑ, μετά τις αποκαλύψεις για το «γκρίζο» μεταπτυχιακό του προέδρου της και αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο με αφορμή την αποκάλυψη της Αυγής.

Το θέμα τέθηκε σε τρία δημοτικά συμβούλια, στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 13 Οκτωβρίου, αλλά και στις 24 Οκτωβρίου, όπου διανεμήθηκε από το ΣΕΔΑ ανακοίνωση-καταγγελία κατά του κ.Αξελού επειδή «καταφέρθηκε εναντίον του συνδικαλισμού», όπως είπε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει υπάρξει επί μακρό διάστημα συνδικαλιστής ο ίδιος και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, «που έχει μεγάλη διαφορά από το Δημόσιο, είναι άλλο πράγμα».

«Δεν μπορεί κανείς να ταυτίζει τον εαυτό του με ένα σωματείο και το συνδικαλιστικό κίνημα. Άλλο οι πράξεις ενός ανθρώπου που αφορούν τη δική του ανέλιξη, μετεκπαίδευση, κάποιο πρόβλημα, άλλο το σωματείο ... που είναι ένα πράγμα ιερό, κάνει πράγματα που επιβάλλεται για την προάσπιση των μελών του ... το τι κάνει κάθε μέλος σε σχέση με τον εαυτό του δεν έχει καμία σχέση», όπως είπε.

Ο κ.Αξελός υπογράμμισε επίσης ότι δεν αναφέρθηκαν από την πλευρά τους ονόματα, αλλά προέταξαν την εγκύκλιο, «που μιλάει για διευθυντές που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, δεν έχουν μεταπτυχιακά», με μόνη απάντηση ότι «θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα» και τίποτε άλλο, ή ουσιαστικές ενέργειες.

Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν απειλές εναντίον του, κάτι που εντόπισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι στην ανακοίνωση του ΣΕΔΑ, αλλά όπως είπε «εγώ προέρχομαι από αλλου, δεν προέρχομαι από κατατρεγμένους και πονεμένους, έχω συνηθίσει αλλιώς».

Η ανακοίνωση του ΣΕΔΑ καταλήγει ως εξής: «Ο πρόεδρος του Συλλόγου θα πρέπει αυτό που πρέπει, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ο κ.Αξελός δεν θα υπάρχει ούτε ως ανάμνηση και τα όργανα του Δήμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως κάνουν τόσα χρόνια», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το θέμα αφορούσε συγκεκριμένο διευθυντή και «το αν αυτός είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου είναι άλλο ζήτημα». (Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ)

Για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Αθηναίων ο κ.Αξελός ανέφερε ότι προεξάρχοντα είναι το προσφυγικό, για το οποίο η δημοτική Αρχή κάνει προσπάθειες, όπως είπε, καθώς και η καθαριότητα.

«Το βλέπουμε όλοι, η πόλη πάσχει από έλλειψη καθαριότητας», τόνισε και απέδωσε την σύνθετη αυτή κατάσταση σε έλλειψη πόρων και οργάνωσης. «Τόσο καιρό ήταν αραγμένα κάποια απορριμματοφόρα επειδή δεν είχαν ανταλλακτικά ... ο διαγωνισμός έγινε αργότερα ... υπάρχει και πρόβλημα συντονισμού και πόρων και οργάνωσης», τόνισε ο κ.Αξελός.

Το άλλο μείζον πρόβλημα είναι ο δημόσιος χώρος και η προστασία του, που δεν υπάρχει «όταν όπου θέλει ο καθένας βάζει πέντε τραπεζοκαθίσματα, κλείνει δύο δρόμους», όπως στο Κολωνάκι ή την πλατεία της Αγίας Ειρήνης. «Ό,τι θέλει και όπου θέλει το βάζει, δεν τον νοιάζει αν δεν περνάει» κάποιος, τα αυτοκίνητα "κλείνουν" τις μπάρες», όπως είπε.

Σημείωσε επίσης την έλλειψη της σωστής νοοτροπίας, καθώς «τι να σου κάνει οποιαδήποτε δημοτική Αρχή όταν πάει ο καθένας με το αυτοκίνητό του και κλείνει τη μπάρα στο δρόμο; ... ή ο άλλος αντί για δύο τραπεζάκια και να αφήνει ελεύθερο δρόμο, βάζει δέκα;» αναρωτήθηκε ο κ.Αξελός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Άριστοι» με μεταπτυχιακά μαϊμού
Αυτή είναι η αριστεία της Ν.Δ.;
ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη «Αυγής»: Θα απαντήσει ο Μητσοτάκης για το «μεταπτυχακό» του γαλάζιου στελέχους;

Πηγή: stokokkino.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL