Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Περιοδεία Μπόλαρη στη Θράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιοδεία Μπόλαρη στη Θράκη

Κομοτηνή: Την Ξάνθη και τη Ροδόπη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην οποία έδωσαν το “παρών” αγρότες, μελισσοκόμοι, ψαράδες, καπνοκαλλιεργητές, κτηνοτρόφοι. Άλλωστε οι νομοί της Θράκης είναι κατεξοχήν αγροτικοί νομοί. Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα έθεσαν ζητήματα ενόψει των αλλαγών που θα γίνουν και στην ΚΑΠ, ανέφεραν προβλήματα και περιμένουν λύσεις.

Λύσεις που, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, πρώτα και κύρια θα έρθουν από την αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας όπως είπε και τους κάλεσε να σχεδιάσουν μαζί την επόμενη ημέρα ώστε να αναδειχθεί πλήρως η δυναμική του πρωτογενούς τομέα. Ειδικά για τον καπνό, μιας και στη Θράκη ο μπασμάς είναι η κορυφαία ποικιλία καπνού, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι, εκτός από τη Phillip Moris και άλλες δύο μεγάλες εταιρείες, θα κάνουν συμβόλαια για τον καπνό της περιοχής και με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουν στους καλλιεργητές μια ακόμη στήριξη στο πενιχρό εισόδημά τους.

Να σημειωθεί ότι από τον καπνό ζουν 6.500 οικογένειες και ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί ο καπνός να είναι μονοκαλλιέργεια, δεδομένου ότι και οι στρεμματικές εκτάσεις είναι πολύ μικρές, της τάξης των 10-15 στρεμμάτων. Η αλήθεια είναι ότι μετά τη συζήτηση στα πηγαδάκια που ακολούθησαν ανάμεσα στους αγρότες κοινή ήταν η πεποίθηση ότι είχαν να κάνουν με έναν γνώστη των ζητημάτων και οι εντυπώσεις που άφησε ήταν θετικές.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε δυναμικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, επιχειρήσεις που, όπως είπε, ανοίγουν δρόμους. Θίχτηκε επίσης από τον ίδιο το μεγάλο ζήτημα της γεωθερμίας της περιοχής, που η εκμετάλλευσή της από τους αγρότες μέσω θερμοκηπίων θα απογειώσει τις καλλιέργειες της περιοχής σε διάφορα προϊόντα, όπως π.χ. η ντομάτα. Όπως τόνισε άλλωστε ο ίδιος, ένα μεγάλο θερμοκήπιο δίνει μέχρι 120 θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL