Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αδιάβλητη η διαδικασία τονίζει ο Ν. Παππάς και ρωτά: / Αδιάβλητη η διαδικασία τονίζει ο Ν. Παππάς και ρωτά: "Οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. γράφονται στο Μοσχάτο ή στο... Φάληρο;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αδιάβλητη η διαδικασία τονίζει ο Ν. Παππάς και ρωτά: / Αδιάβλητη η διαδικασία τονίζει ο Ν. Παππάς και ρωτά: "Οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. γράφονται στο Μοσχάτο ή στο... Φάληρο;"

Σαφέστατες αιχμές απέναντι στη Ν.Δ. και την επιλογή της να ταυτίζεται με τις θέσεις των καναλαρχών και ιδίως με τον ΣΚΑΪ άφησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, υπερασπίστηκε το αδιάβλητο της διαδικασίας και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων. Επίσης, τόσο ο ίδιος όσο και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου πήραν αποστάσεις από τις καταγγελίες Καμμένου για τα περί πιέσεων που ασκεί ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας προκειμένου να πάρει τηλεοπτική άδεια. Επιπλέον, η κυβέρνηση αντεπιτέθηκε στους καναλάρχες σχετικά με το “ευαίσθητο” θέμα του διαγωνισμού της Digea, διά στόματος του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Σπίρτζη.

“Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο (σ.σ.: όπου βρίσκεται ο ΣΚΑΪ)” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας στη Ν.Δ. ότι “το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί” και πως “Έρχεται (η Ν.Δ.) ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα”, το οποίο κατατέθηκε στη δικαιοσύνη και απορρίφθηκε.

Η ηγεσία της Ν.Δ. επιλέγει να ταυτιστεί με συμφέροντα

Δήλωσε, ακόμη, πως “Η Ν.Δ. αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων” και ότι “ενδεχομένως κάποια στελέχη της να μην ήθελαν να μπει κάποια τάξη σε αυτό το πεδίο”. “Η ηγεσία της Ν.Δ. αυτή τη στιγμή επιλέγει να ταυτιστεί με αυτά τα συμφέροντα. Τι σημαίνει δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό; Θα ακυρώσει τις άδειες και θα επιστρέψει τα χρήματα;” διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας.

Επανέλαβε, επίσης, ότι έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, που ποτέ δεν έγιναν, παρόλο που αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό τού προηγούμενου καθεστώτος. “Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση τη Ν.Δ. για τη συγκρότηση ΕΣΡ, η κυβέρνησή μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά” υπογράμμισε.

Σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού είπε ότι “δεν θα είναι πολύ εύκολη” και πως “για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε ροή πληροφόρησης μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να μη νοθευτεί η διαδικασία”. “Μια αντίστοιχη διαδικασία ήταν ο διαγωνισμός για την Digea” εξήγησε, τονίζοντας ότι “στόχος είναι να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη για το Δημόσιο”.

Για τις ενστάσεις για το ηλεκτρονικό σύστημα που έγιναν κατά την προχθεσινή πρόβα τζενεράλε είπε: “Είναι σαφές ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός. Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές (Singular Logic) είναι ικανή και για την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος, θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία”.

Αποστάσεις Ν. Παππά και Ρ. Σβίγκου από τον Π. Καμμένο

Επίσης, έδειξε να μη συμμερίζεται τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για περί πιέσεων Καλογρίτσα, επισημαίνοντας την αρτιότητα της διαδικασίας: “Καλώ οποιονδήποτε να μου δείξει πώς και εάν η πολιτική ηγεσία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενο” .

Διακριτικές αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο κράτησε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, καλώντας τον να δημοσιοποιήσει τυχόν στοιχεία που έχει. Συγκεκριμένα, είπε πως ο κ. Καμμένος “Είναι ένας πολύ έμπειρος πολιτικός άνδρας και θεωρώ ότι αν έχει στοιχεία για μαύρο χρήμα και όλα αυτά τα οποία έχει καταγγείλει στο twitter, θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσει”. “Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όλες οι υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί και έχουν περάσει από το κόσκινο όλα όσα προβλέπουν οι ψηφισμένοι νόμοι. Ουδείς μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει άδεια. Ο νόμος είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί. Την ίδια στιγμή, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να συντηρείται ένα γενικότερο κλίμα δυσπιστίας αναφορικά με τον διαγωνισμό, το οποίο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά και με τη διαφάνεια της διαδικασίας” πρόσθεσε.

“Ούτε έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε δικούς μας καναλάρχες”

Υπογράμμισε δε η Ρ. Σβίγκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αποκτήσει ειδικές σχέσεις με τους μιντιάρχες, λέγοντας: “Εμείς ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως “Η Ν.Δ. δημόσια έχει δηλώσει ότι και δεν πρέπει να γίνει κανένας διαγωνισμός, και, εφόσον γίνει κυβέρνηση κάποια στιγμή, προτίθεται να τον καταργήσει”. “Και μάλιστα προσπάθησε, ενώ ήταν αντιπολίτευση, να μπλοκάρει και τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μπλοκάρει τη διαδικασία της αδειοδότησης…” συμπλήρωσε.

Χρ. Σπίρτζης: Θα κριθεί πώς οι καναλάρχες απέκτησαν τον έλεγχο της Digea

Τέλος, παρέμβαση στο θέμα του τηλεοπτικών συχνοτήτων και συγκεκριμένα για τον διαγωνισμό της Digea έκανε και ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Σπίρτζης. «Θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη το πώς οι καναλάρχες απέκτησαν τον έλεγχο του πανελλαδικού ψηφιακού δικτύου, αφήνοντας χωρίς κάλυψη εθνικά ευαίσθητες περιοχές και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει βρει συγκεκριμένα στοιχεία για τον διαγωνισμό που «κέρδισε» και ανάλογα με την εξέλιξη θα κρίνει τις επόμενες πράξεις του Δημοσίου και το πώς θα ολοκληρωθεί το δίκτυο που πρέπει να έχει η χώρα (αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελ. 20).

Σύσκεψη με βουλευτές

Χθες υπήρξε, επίσης, κοινή συνεδρίαση περίπου 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, κυρίως για ενημέρωση των βουλευτών. Στη σύσκεψη υπήρξαν συστάσεις προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (ανήκει στους Οικολόγους Πράσινους) Γιώργο Δημαρά για τις δηλώσεις του ότι «Ακόμη και μαφίες μπορούν να έχουν χρήμα και να πάρουν ΜΜΕ” και να “βρεθούμε με Εσκομπάρ». Ο ίδιος ο βουλευτής εξήγησε ότι έκανε μια “αξιακή τοποθέτηση” και όχι κάτι παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL