Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Μαξίμου: Έκλεισε η παραφιλολογία και ενταφιάστηκαν οι ελπίδες για αριστερή παρένθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαξίμου: Έκλεισε η παραφιλολογία και ενταφιάστηκαν οι ελπίδες για αριστερή παρένθεση

Για κλείσιμο ενός κύκλου σπέκουλας έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο Μνημόνιο.

«Η περίφημη πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, συγκέντρωσε μόλις 96 ψήφους. Περιμένουμε να δούμε πώς θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως "βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης" τους 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την απλή αναλογική και τους 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν, «με την καταψήφιση της πρότασης - την οποία η ΝΔ διαφήμιζε θορυβωδώς εδώ και έξι μήνες- κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού».

«Άλλωστε ο λαός έχει ήδη μιλήσει, ανανεώνοντας την εντολή του προς την κυβέρνηση, πέρσι τον Σεπτέμβριο. Με το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την χώρα" ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση". Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL